Güncel

İTÜ Dayanışması: Taleplerimiz kabul edene kadar eylemler sürecek

Barınma hakkı için yaptıkları nöbete yönelik ÖGB saldırısına maruz kalan İTÜ Dayanışması, talepleri kabul edilene kadar eylemleri sürdüreceklerini kaydetti.

20 Ekim 2021 Saat: 11:16
İTÜ Dayanışması: Taleplerimiz kabul edene kadar eylemler sürecek
İTÜ Dayanışması: Taleplerimiz kabul edene kadar eylemler sürecek

İstanbul Teknik Üniversitesi Dayanışması, barınma hakkı için tuttukları nöbete rektörlük  talimatıyla gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

İTÜ Merkez Derslik Binası A'da bir araya gelen öğrenciler, barınma sorununa karşı taleplerini sıraladı.

Konuşmada ÖGB'nin  saldırısı anlatılarak yaralı öğrencilerin olduğu belirtildi ve "Kendi okulumuzda gördüğümüz bu güvenlik şiddetini görmeyi kabul etmiyoruz. Öğrenciye saldıran, darp eden güvenlikler hakkında etkin soruşturma istiyoruz" denildi.

Rektörün yurt çalışmalarının başladığı dair söylediği sözlerin hatırlatıldığı konuşmada şunlar vurgulandı: "Rektör yurt çalışmalarının başladığını söyledi ancak biz bu yurtların nerede, hangi projede, kimlerle planlandığını bilmiyoruz. Bu projelerin bizlerle paylaşılmasını istiyoruz."

"Barınma sorunu olan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. MED bizimdir. Taleplerimizde ısrarcıyız, eylemlerimiz devam edecek" denilen eylem, "Barınma hakkımız söke söke alırız" sloganıyla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız