Güncel

İTÜ öğrencilerinin “geçiş yasağı”na karşı direnişi sürüyor

Öğrenci Meclisi'ni halaylar ve zılgıtlarla kutlayan öğrenciler, kayyumu gönderene ve üniversiteleri özgürleştirene kadar direneceklerini vurguladılar.

22 Şubat 2024 Saat: 21:18
İTÜ öğrencilerinin “geçiş yasağı”na karşı direnişi sürüyor
İTÜ öğrencilerinin “geçiş yasağı”na karşı direnişi sürüyor

Kayyum Rektör Osman Bülent Zülfikar'ın, Duvarsız üniversite adı altında İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin önüne duvar örmesine karşı Beyazıt Ana Kapısı önünde direnen öğrenciler, ‘Üniversitelerde kayyumlar değil, biz öğrenciler vardık, varız ve var olacağız’ mesajını verdi.

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler, kayyım rektörün üniversite bileşenlerine danışmadan üniversite kampüslerini ziyaretçilere açma, diğer yanda ise öğrencilere kampüsler arası geçiş yasağı getirmesine karşı 3 gündür Beyazıt’ta eylemlerini sürdürüyor.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kampüsün üniversite bileşeni olmayanların ziyaretine açılmasını ve rektörlüğün uygulamalarını protesto etmek için Havuzlu yerleşkesinde forum yapmak istedi. Forum öncesinde İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Beyazıt Kapısı önünde bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi Havuzlu Yerleşkesi’nde forum yapmak isteyen öğrenciler, “Fakülteler arası geçiş yasağı” olduğu için İstanbul Üniversitesi’ne alınmıyor. Öğrencilerin önüne polis barikatları kuruldu. Üniversite öğrencileri protestolarda bulundu.

Rektör Osman Bülent Zülfikar’ın uygulamalarına karşı verdikleri mücadeleyi İstanbul Üniversitesi Öğrenci Meclisi'ni kurarak pekiştiren ve Öğrenci Meclisi'ni halaylar ve zılgıtlarla kutlayan öğrenciler, kayyumu gönderene ve üniversiteleri özgürleştirene kadar direneceklerini vurguladılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız