Güncel

İÜ öğrencileri ve akademisyenleri üniversitelerine sahip çıkıyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin İbni Sina Üniversitesine bağlanmasına karşı öğrenciler ve akademisyenler üniversitelerini savunuyor.

24 Nisan 2018 Saat: 14:39
İÜ öğrencileri ve akademisyenleri üniversitelerine sahip çıkıyor
İÜ öğrencileri ve akademisyenleri üniversitelerine sahip çıkıyor

AKP'nin 15 yeni üniversiteyi kurarak mevcut üniversitelerin bazı bölümlerini de bu üniversitelere bağlamaya çalışmasına karşı tepkiler artarak devam ediyor.

Sunulan yasa tasarısında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin İbni Sina Üniversitesine bağlanması söz konusuyken yapılan kulüp çalışmaları sonrası Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin bağlanmasına karar verildi. Bugün itibarıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri "Üniversiteme dokunma", "Bölünmeye izin vermeyeceğiz" diyerek akademik kurul toplantısının yapıldığı temel bilimler amfisi önünde eylem yapmaya başladılar. Toplantı esnasında dışarıya çıkan öğretim üyeleri öğrencilere bilgi aktarmaya çalışıyor. Üniversiteliler de Cerrahpaşa'nın İbni Sina Üniversitesine bağlanmasına izin vermemek için en geniş çevreye ulaşarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Akademik kurul toplantısı devam ederken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temel Bilimler binası önünde de öğrencilerin eylemi sürüyor.

Fotoğraf: BirGün

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri bölünmeye karşı ayakta

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız