Güncel

İzmir 12 Aralık İşçi Emekçi Buluşması’na sokak sokak çağrı

İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek İşçi Emekçi Buluşması için sokak sokak bildiri ve anonslarla çağrılar başladı.

25 Kasım 2021 Saat: 11:34
İzmir 12 Aralık İşçi Emekçi Buluşması’na sokak sokak çağrı
İzmir 12 Aralık İşçi Emekçi Buluşması’na sokak sokak çağrı

İZMİR


İzmir’de ok sayıda siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü ve dernekten   oluşan bileşenler Konak, Halkapınar  bölgesinde işine gitmekte olan vatandaşlara  talepleri açıklayan bildiriler verirken, anonslarla da İşçi Emekçi Buluşması hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Bileşenler tarafından dağıtılan bildirilerde şöyle denildi:

“Bizler bir avuç asalağın daha fazla kar etmek için sömürü çarkları arasında ezilen, her geçen gün yoksullaşan, sefalete terk edilen milyonlarız. Sermaye sahiplerinin ve onların temsilcisi AKP iktidarının bekası için her türlü baskı ve hukuksuzlukla kendi yarattıkları krizi üstüne yıktıkları işçi ve emekçileriz. Bu kriz yeni değil. Yıllardır hayat pahalılığından, sosyal ve ekonomik yıkım politikalarından kaynaklı çalışma ve yaşam koşullarımız git gide kötüleşiyor. Ancak son dönemde kapitalist sistemin yarattığı kendi doğal sonuçlarından doların yükselmesi, emekçiler adına yaşamı katlanılamaz hale getirdi. Dolarla maaş almayan ancak her türlü ihtiyacın dolarla birlikte yükseldiği bu süreçte ücretleri eriyen milyonların öfkesi sokağa taştı.” 

Dağıtılan bildiri de, Pandemi döneminde çarkların dönmesi uğruna  emekçilerin yaşamlarının hiçe sayıldığı, ekonomik  krizi dün olduğu gibi bugün de emekçilerin  sırtına yüklemek istediği, bu yüzden grevlerin yasaklandığı,  en ufak hak arama eylemlerine saldırıldığı  dile getirilerek, burjuva muhalefetinin ise tüm sorunlarımızı seçim sandığına gömdüğü vurgulanarak şöyle denildi:  

“ Ancak bu böyle gitmez!  Pazarda, markette, faturalarda, benzinde, kiralarda yapılan zamlarla en temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta zorlanan bizler bu gidişe DUR demek için bir araya geldik. Adaletsizliğe, baskıya, sömürüye, doğanın talanına, kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmeye geldik!  Artık her zamankinden çok daha fazla yan yana gelmeye, birleşmeye ve örgütlenmeye ihtiyacımız var. Öfkemizi, tepkimizi daha görünür kılmak, istem ve taleplerimizi gerçekleştirebilmek için Genel Grev, Genel Direniş'i ortaya koymak, somut adımlar atmak her zamankinden daha yaşamsal.  “

Böylesi bir cendereden ancak  Genel Grev ve Genel Direniş ile çıkılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, “Bizler bugün biraraya gelen siyasi parti ve kurumlar, sendika ve emek örgütleri, işçi ve emekçiler olarak “Bu daha başlangıç mücadeleye devam" diyoruz. Öfkemizi fabrika tezgahlarından mahallelere, işyerlerinden meydanlara her alanda örgütlenerek büyütelim. Sendikalarımızı gerçek işlevini yürütmesi için zorlayalım. Biliyoruz ki böylesi bir cendereden ancak  Genel Grev ve Genel Direniş ile çıkabiliriz. Hükümetleri düşürecek, düzenleri sarsacak, insan onuruna yaraşır bir yaşamı kuracak tek gerçek güç örgütlü bir toplumla mümkündür.”denildi.

Bileşenler çağrılarında taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

*Yapılan zamlar geri alınsın! *Krizin bedeli patronlara!

*Hükümet derhal istifa etsin!

*İnsanca yaşamaya yeten, vergiden muaf asgari ücret!

*Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın!

*İşten atmalar yasaklansın!

*Ücretsiz eğitim, barınma ve sağlık hakkı verilsin!

Bu taleplere tüm toplumun sahip çıkması ve bunun için mücadele etmesi gerektiği hatırlatılan açıklamada, özellikle emek örgütlerinin, emekten yana olanların ve sendikaların  sahip çıkması hatırlatılırken, , 12 Aralık’ta İzmir Bornova’da  yapılacak olan İşçi Emekçi Buluşmasına tüm emekçilerin katılmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız