Güncel

İzmir Baro Başkanı Yücel: Feyzioğlu da çok iyi biliyor neden yürüdüğümüzü

"Feyzioğlu da, Türkiye halkı gibi bizim neden Ankara'ya yürüdüğümüzü biliyor" diyen İzmir Barosu Başkanı Yücel, Feyzioğlu'nun sözlerinin etik olmadığını belirtti.

21 Haziran 2020 Saat: 08:27
İzmir Baro Başkanı Yücel: Feyzioğlu da çok iyi biliyor neden yürüdüğümüzü
İzmir Baro Başkanı Yücel: Feyzioğlu da çok iyi biliyor neden yürüdüğümüzü

Türkiye Barolar Başkanı Metin Feyzioğlu, "savunmayı savunuyoruz" şiarı ile bir çok ilden Ankara'ya yürüyen baroların başkanlarını hedef aldı. 

Fevzioğlu, katıldığı bir televizyon programında, "30 civarında baro yürüyor. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?" dedi. 

Yürüyüşte yer alan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Feyzioğlu'nun sorunlu olması gereken son yer barolar ama nedense hep hedefe baroları koyuyor" dedi. 

1 HAZİRAN BİLDİRİSİNİN ALTINDA İMZASI VAR
"Sanırım tek adam anlayışı buraya da sirayet halinde" diyen Yücel, şunları söyledi: "Sadece Metin Feyzioğlu biliyor, doğruyu bir tek o biliyor, baroların, baro başkanlarının ve avukatlar bir şey bilmiyormuş, yaşananları görmüyormuş gibi davranıyor. Metin Feyzioğlu da, tüm Türkiye halkının olduğu gibi yolda olan baro başkanlarının da, yürüyüşten sonra sonra Ankara'da olacak olan baro başkanlarının da neyi hedeflediğini, neden orada olduğunu çok iyi biliyor. 

"Tüm toplantılara katılan, 1 Haziran bildirisine imza atan Birlik Başkanı'nın ağzından böyle sözlerin duyulması yakışıksız, anlaşılmaz, etik değil"

Feyzioğlu'nun sözlerinin kabul edilemeyeceğini kaydeden İzmir Barosu Başkanı Yücel, bir kez daha taleplerini sıraladı: "Biz hukuk devletinin olmasını, yurttaşın haklarını savunacak güçlü ve bağımsız baroların olmasını, meslektaşlarımızın gerçek sorunlarına eğilen Avukatlık Kanunu'nun çıkarılmasını istiyoruz."

Yücel, 42 baro başkanının dünden beri Ankara'ya sembolik yürüyüş yaptığını belirtti ve şöyle devam etti: "Sembolik diyoruz çünkü önümüze 20 kilometreye kadar yürüme hedefi koyduk. Yürüyebileceğimiz yere kadar yürüyoruz. Özellikle kent merkezlerinde yürümeyi tercih ediyoruz ki, farkındalığı arttıralım, taleplerimizi duyuralım.

"Her baro kendi durumuna, hareket kabiliyetine göre yürüyüşte yer alma ya da almama konusunda karar verdi. Dün yola çıkanlara bugün yenileri eklendi. Kimi barolar yürüyüşte yer alamayacak, Ankara'da buluşacağız."

İzmir Barosu Başkanı Yücel, tüm baroların Ankara'da buluşmasının asıl önemli olduğuna dikkat çekti, "Orada muhataplarımıza karşı bir arada olacağız" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız