Güncel

İzmir Barosu önünde baro başkanlarına destek eylemi

İktidarın gündeme getirdiği yeni düzenlemeye karşı Ankara'ya yürüyen baroların şehre girişi polis tarafından engellendi. Engellemeye tepki İzmir Barosu, "Savunma susmadı, susmayacak" dedi.

23 Haziran 2020 Saat: 01:04
İzmir Barosu önünde baro başkanlarına destek eylemi
İzmir Barosu önünde baro başkanlarına destek eylemi

Baroların yapısını değiştiren yasa değişikliğine karşı Ankara'ya yürüyen baro başkanlarının şehre girişinin engellenmesi ve bazı baro başkanlarını darp edilmesi İzmir Barosu önünde protesto edildi.

Oturma eylemi yapan avukatlar adına basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, eylemin "Onur Nöbetine" dönüştürülebileceğini söyledi. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Deman Güler ise "Halkın sesi susturulmaya çalışılıyor. Bugün Türkiye'nin dört yanında onur eylemi devam ediyor. Ankara'daki başkanlarımıza uygulanan muamelenin devamı halinde hep birlikte ortak akılla bir çözüm üreteceğiz. Haklarımızı zannettikleri kadar kolay teslim etmeyeceğiz. Bugün çok güçlü bir destek vardı, bu heyecanı hep birlikte yaşadık. Bugün kısa kesiyoruz yarın bir açıklamamız olacak, burada eyleme de devam edebiliriz, hep birlikte Ankara'ya da gidebiliriz. Biz Türkiye'nin geleceğini savunuyoruz. Barolara yapılan saldırıyı cevapsız bırakmayacağız" dedi.

Açıklamaya katılanların büyük çoğunluğu gençlerden oluştuğu gözlemlenirken "Savunma susmadı, susmayacak" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız