Güncel

İzmir’de Cumartesi Anneleri’ne destek I Hasta tutuklular serbest bırakılsın

İzmir'de Konak'taki eski Sümerbank önünde İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonunun çağrısıyla hasta tutsaklar için 275. eylem gerçekleşti.

28 Mayıs 2023 Saat: 10:11
İzmir’de Cumartesi Anneleri’ne destek I Hasta tutuklular serbest bırakılsın
İzmir’de Cumartesi Anneleri’ne destek I Hasta tutuklular serbest bırakılsın

ERKAN SOYLU


"Hasta mahpuslar ölüyor, susma suça ortak olma" pankartının açıldığı eylemin metnini İHD İzmir Şube Başkanı Zafer İncin okudu.

Kayseri Bünyan Hapishanesinden Menemen R Tipi Hapishanesine istemi dışında getirilen 60 yaşındaki Muhlise Karagüzel'in durumunu gündemleştirmek istediklerini söyleyen İncin, "Karagüzel, defalarca tutuklanmış, en son 7 yıl 6 aylık hüküm giymiş, Yargıtay kararı bozmuş tekrar görülen mahkemede cezalandırılmıştır. Dava halen Yargıtay'dadır. 3 defa kalp krizi geçiren Muhlise Karagüzel; Kalp, Diyabet, Hipertansiyon, astım, bel ve boyun fıtığı hastasıdır. Kan Şekeri çok yükseldiği için günde dört kez insülin iğnesi yapılmaktadır. Şeker yüksekliği gözlerine ve böbreklerine zarar vermiş olduğu için şiddetli ağrılar çekmektedir. Hastalıkları nedeniyle diyet beslenmesi gerekmesine rağmen bu ihtiyacı karşılanmamakta, bu durum sağlık sorunlarını artırmaktadır. Gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle defalarca göz anjiyosu yapılan Karagüzel'e, doktorları tarafından acilen ameliyat olması gerektiği söylenmiş, ancak bu ameliyat sonrasında, enfeksiyon kapma ihtimali olduğundan, hijyenik bir ortamda bulunması gerektiği belirtildiği için gözlerini kaybetme ihtimali bulunduğundan ameliyat olmak istememiştir" dedi.

Bir 9 kişi görseli olabilir

'3 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ'
Karagüzel'in giderek ağırlaşan astım hastalığına bağlı nefes almakta güçlük çektiğinden uyuyamadığını, bu durumun da sağlığının yanında günlüm yaşamını da olumsuz etkilediğinin altını çizen İncin, "Muhlise Karagüzel, 2021 yılında geçirdiği ilk kalp krizi sırasında önce hapishane revirine götürülmüş, burada durumunun daha da ağırlaşması, tansiyonunun çok yükselmesi üzerine Kayseri'ye hastaneye kaldırılmıştır. Hastanede anjiyo yapılmış 2 gün yoğun bakımda tutulmuştur. Yapılan anjiyoda kalbe giden çok sayıda damarın tıkalı olduğu tespit edilmiştir. 3 gün sonra tekrar anjiyo yapılmış, 8 gün hastanede kalmıştır. Hastanede kaldığı 8 gün boyunca elleri yatağa kelepçelenmiştir. 9 Mart 2022 günü üçüncü kez kalp krizi geçiren Karagüzel, Kayseri Şehir Hastanesine kaldırılmış, burada tıkalı damarlarına stent takılmıştır. Karagüzel, hastanede kaldığı süre boyunca yine yatağa kelepçeyle bağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

'HALA BİR TEDAVİ VE KONTROL YAPILMAMIŞTIR'
Karagüzel'in kızının anlatımlarını aktaran İncin, "Annesinin hastaneye götürülmesi bilerek geciktirilmekte bu durum sağlığını ve yaşamını tehdit etmektedir. Nitekim; Üçüncü kalp krizini geçirmeden 20 gün önce göğüs ağrıları başladığı halde önce revire götürülmüş, 'hastaneye gitmesi gerekir' denmesine rağmen koğuşuna geri getirilmiş, daha sonra Kayseri Bünyan Devlet Hastanesi'ne götürülüp oradan da Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş, ancak 'randevu yok, yoğunluk var' denilerek geri hapishaneye getirilmiş ve 20 gün sonra ve ancak kalp krizi geçirdikten sonra Kayseri Şehir Hastanesine kaldırılmıştır. Kayseri ATK'da kendisine yüzde 90 hapiste kalamaz raporu verilmesine rağmen İstanbul ATK'dan kalabilir raporu verilmiştir. Yine kızının söylediğine göre annesinin göz ve ayaklarında şişmeler oluşmuştur. Rehabilitasyon Tipi hapishanede olmasına rağmen hala bir tedavi veya kontrol yapılmamıştır" dedi.

Hapishane koşullarında gerekli tedavi bakımı sağlanamayan ve her an yeni kalp krizi veya şeker koması riski ile yaşayan Karagüzel'in derhal serbest bırakılarak tedavisinin dışarıda sürdürülmesini isteyen İncin, yetkilileri hukuka uygun davranmaları için uyardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız