Güncel

İzmir’de, demiryolu işçilerinden mülakat isyanı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında (TCDD) çalışan emekçiler kurumda yaşanan mülakat ismi altında kayırmacılık yapıldığı ifade ederek, eylem gerçekleştirdi.

12 Şubat 2024 Saat: 15:41
İzmir’de, demiryolu işçilerinden mülakat isyanı
İzmir’de, demiryolu işçilerinden mülakat isyanı

ERKAN SOYLU


Birleşik taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) davetiyle İzmir’de Alsancak Garı önünde toplanan demiryolu emekçileri,  “TCDD’de yapılan mülakat haksızlığına karşı yürüyoruz! Mülakatlar iptal edilsin!” pankartı açtı.

BTS Genel Başkanı Tonguç Özkan’ın da katıldığı eylemde, basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. Akyol, “Yine yeni bir mülakat hukuksuzluğu ve ayrımcılığıyla karşı karşıyayız. TCDD tarafından Misyonda Yükselme ve Unvan Değişikliği imtihanı kapsamında çeşitli unvanlarda yapılan yazılı ve kelamlı imtihanlarının sonucunda, geçmişteki örneklerin bir gibisi yaşanarak sendikamız üyeleri mülakatlarda elenirken, yandaş sendika üyelerine yüksek puan verilerek imtihanlarda kazanmaları sağlanmıştır” dedi.

“CEMAAT, TARİKATLARLA KONTAĞI BULUNMAYANLAR ELENDİ”

Mülakatlarla avukat, bölge kontrolörü, ofis şefi, EKAY kontrolörü, gar müdürü, istasyon şefi, muhafaza güvenlik şefi, mühendis, programcı, şube müdürü, trafik kontrolörü ve uzman unvanlarında yüzlerce çalışana unvanlar dağıtıldığını aktaran Akyol, “Mahkeme kararlarında yer verildiği üzere; İmtihan Kurulu tarafından mülakat imtihanlarının kamerayla kaydedilmesi ve imtihana katılanların verdikleri yanıtların tutanak altına alınması gerekmekte iken bu süreçler yeniden yapılmamıştır. İmtihanlarda düşük puan alan yandaş sendika üyelerinin kayrıldığı, başka yandan sendikamız üyesi olmayan, öteki sendika üyesi olan ya da hiçbir sendika üyesi olmayanlardan da; cemaat, tarikat irtibatı bulunmayan, bakan milletvekili yakını olmayanlar da bu mülakatlarda elenmişlerdir. Yani hasılı gerisi ve dayısı olmayanların da hakkı yenmiştir” diye konuştu.

Bir 10 kişi, Brandenburg Kapısı ve yazı görseli olabilir

“19 ŞUBAT’TA ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ”

Ayrımcılığa karşı 19 Şubat tarihinde İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 2 koldan Ankara’ya yürüyeceklerini açıklayan Erdal Akyol, “21 Şubat tarihinde Ankara’da TBMM önünde yapacağımız basın açıklaması ile TCDD idaresinin hukuksuzluğunu ve ayrımcılığını protesto edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

“SINAVLAR BAĞIMSIZ KURUMLARCA YAPILMALI, MÜLAKATLAR KALDIRILMALI”

Akyol, BTS olarak taleplerini sıralarken de şunları dile getirdi:

BTS olarak daha önce ifade ettiğimiz gibi; mülakatların kaldırılmasını, bu sağlanana kadar yazılı puanların aynısının mülakat puanı olarak verilmesini, yazılı sınav sorularını Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ya da bağımsız ilgili kurumlar tarafından yapılması gerektiğini, bu sınavların adil, objektif ve bilimsel yöntemlere dayalı bir şekilde yapılması gerektiğini savunuyoruz. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında yaşanan ayrımcılık ve hukuksuzluğun aracı olan bu mülakatların iptalini istiyoruz.”

Akyol, ayrıca sendika olarak, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için her türlü mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız