Güncel

İzmir’de 'Demokrasi İçin Bir Nefes' mitingine davet!

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, temel hak ve özgürlüklere yönelik baskılara, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) silahlı saldırı, kapatma davasına karşı tepkilerini göstermek için miting düzenleyecek.

5 Temmuz 2021 Saat: 14:57
İzmir’de Demokrasi İçin Bir Nefes mitingine davet!
İzmir’de 'Demokrasi İçin Bir Nefes' mitingine davet!

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 08 temmuz'da İzmir Gündoğdu Meydan'ında saat 18.00'de gerçekleştirilecek mitinge vatandaşları davet etti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 'DEMOKRASİ İÇİN BİR NEFES' MİTİNGİNE DAVET! başlığı ile yapılan çağrıda şöyle denildi:

"Uzun süredir bir yok oluş hikâyesi yaşıyoruz.Varlığımız parça parça gidiyor elden.Toplumsal mutabakat, dayanışma, Anayasa, hukuk lime lime ediliyor.Siyasal cinayetler, parti kapatma davaları ile demokrasi yok ediliyor!Çürümüş bir iktidar, çürümüş bir düzen! Her yerinden irin akıyor. Artık gizlisi saklısı yok: Yolsuzluk, mafya, rant ilişkileri ile halkın malları, ülkenin yeraltı ve yer üstü kaynakları, doğası yağma ediliyor. Pandemiyle mücadele için emekçilerden canı pahasına sağlığını feda etmesi beklenirken düşük ücret ağır vergi yükleri ve temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla ekonomik krizin faturası yine emekçilere çıkarılıyor...Ülke yok ediliyor!Bizleri yan yana tutan ne varsa; demokrasi, adalet, barış açıkça tehdit altında...
Demokratik kazanımlarımız, temel hak ve özgürlüklerimiz, üniversitelerimiz yok edilmek isteniyor; barışın yerini savaş, demokrasinin yerini kayyumlar, özgürlüklerin yerini fezlekeler, yaşam hakkının yerini siyasal cinayetler alıyor.
Kadın, genç, işçi, emekçi, köylü, esnaf. .. İnsanlık yok ediliyor! Nefes alamıyoruz, varlığımız, var olma nedenlerimiz, geleceğimiz tehdit altında! Bizler, bu ülkenin gerçek sahipleri, üretenleri, gençleri, kadınları, ezilen halkları olarak var olmak istiyoruz, nefes alabileceğimiz özgür bir ülke istiyoruz. Tek adam rejiminin tüm faşist saldırılarına karşı yan yana olduğumuzu göstermek için tüm İzmirlileri 8 Temmuz Perşembe Günü Gündoğdu'da "Demokrasi için bir nefes” mitinginde buluşmaya davet ediyoruz. Deniz'ler kazanacak, faşizm kaybedecek!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız