Güncel

İzmir’de Filistin’e destek için Alsancak limanı önünde eylem

Filistin’de İşgale Son Platformu,yürüyerek geldikleri Alsancak Limanı’ndaİsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerini protesto etti

30 Kasım 2023 Saat: 12:37
İzmir’de Filistin’e destek için Alsancak limanı önünde eylem
İzmir’de Filistin’e destek için Alsancak limanı önünde eylem

Filistin’de İşgale Son Platformu ve destek veren kurum ve kuruluşla,  Filistinli sendikaların 29 Kasım Filistin İşçileri ve Halkıyla Dayanışma Günü’nde yaptığı uluslararası dayanışma çağrısı dolayısıyla İzmir’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesini talep eden platform üyeleri, Alsancak Limanı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Yıkılsın siyonist İsrail devleti” sloganlarını attı.

Filistin’de İşgale Son Platformu,yürüyerek geldikleri Alsancak Limanı’ndaİsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerini protesto etti

Platform adına basın açıklamasını okuyan Cezmi Tomrukçu, şunları söyledi:

 “Siyonist İsrail 75 yıldır Filistin topraklarında etnik temizlik, katliam ve işgal saldırıları gerçekleştiriyor. İşgalci İsrail devleti 7 Ekim’den bu yana Gazze’de saldırılarını artırmış durumda. Azgın saldırıların doğrudan hedefi Gazze olsa dahi Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de saldırılar artıyor. Kullanımı yasak olan silah ve bombalarla savaş suçu işliyorlar. Siyonistler ABD ve AB’li emperyalistlerinin desteğiyle Gazze’de katliam anlamına gelen ambargo uyguluyorlar. Hastaneleri, BM’ye ait okul ve diğer kurumları bombalayarak sivilleri hedef alıyorlar. Güneye gitmeleri yönünde tehdit ettikleri Gazzelileri yollarda katlediyorlar. Hastaneleri basarak tıbbi müdahaleyi engelliyorlar ve hastaları infaz ediyorlar. Saymakla bitiremeyeceğimiz savaş suçu niteliğindeki saldırılarını sınırsızca sürdürüyorlar. Tüm bu yaşananalar dünyanın gözü önünde hayata geçiriliyor. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar ise göstermelik açıklamalar yapmanın ötesine geçmiyorlar.

Tomrukçu konuşmasında şunlara dikkat çekti:

Başta ABD olmak üzere emperyalistlerin askeri, siyasi, teknik, istihbarat vb. açıdan her türlü desteğini alan siyonist İsrail’in katliamlarına dünyanın her yerinde gerçek tepkiyi ise emekçi halklar gösteriyor. Türkiye, Sudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Birleşik Emirlikler başta olmak üzere bölge devletlerinin yönetimleri ise hamasi nutuklar atmanın ötesine geçmiyorlar. İsrail’le tüm ilişkileri olduğu gibi sürdürüyorlar. Türkiye İsrail’in savaş makinasına temel girdileri ihraç etmeye devam ediyor. Türkiye limanlarından, hava alanlarından İsrail’e her gün yeni sevkiyatlar gerçekleştiriliyor. Petrol, çimento, demir-çelik, kimyasal maddeler, İsrail ordusu için sebze-meyve vb. Türkiye’den İsrail’e yapılan sevkiyatın temel girdilerini oluşturuyor. 

Filistin’de İşgale Son Platformu’nun eylemi,Savaş suçu için değil insani yardım için sevkiyat yapılsın, İsrail’le tüm ilişkiler kesilsin, NATO’dan çıkılsın, tüm emperyalist üsler kapatılsın, Filistin’de siyasisi tutsaklara özgürlük, Filistin’de işgale son talepleri ve sloganlarla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız