Güncel

İzmir’de 'genel grev, genel direniş' çağrısı

İzmir’de sokağa çıkan demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, “Genel grev" ve "genel direniş” çağrısında bulundu.

25 Kasım 2021 Saat: 09:01
İzmir’de genel grev, genel direniş çağrısı
İzmir’de 'genel grev, genel direniş' çağrısı

İZMİR –KARŞIYAKA 

NHA


İzmir’de sokağa çıkan sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, “Genel grev" ve "genel direniş” çağrısında bulundu.

İzmir’de  12 Kasım’da Bornova  Cumhuriyet Meydanı’nda İşçi Emekçi buluşması gerçekleştirecek olan siyasi parti, sivil toplum örgütleri, öğrenci dernekleri ile sendikalar, yaşanan ekonomik kriz ve kur artışını protesto etmek için Karşıyaka İskelesi önünde bir araya geldi. Eylemde, “Krizin bedelini ödemeyeceğiz. İnsanca ve onurlu yaşam istiyoruz. Genel grev genel direniş” şiarıyla bir araya gelen çok sayıda kişi, “Genel grev genel direniş”, “Gecinemiyoruz”, "Kriz, zam, sefalet artık yeter”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” dövizleri taşıdı.

Eylemde sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Hükümet istifa", "Ranta değil halka bütçe", “Kahrolsun ücretli kölelik”, "AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

GREV VE DİRENİŞ ÇAĞRISI

Burada  bileşenler adına açıklamayı okuyan Fatma Alökmen, yoksulluğa karşı milyonların öfkesinin sokağa taştığını belirterek, bunun böyle gitmeyeceğini söyledi. Alökmen, "Pazarda, markette, faturalarda, benzinde, kiralarda yapılan zamlarla en temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta zorlanan bizler bu gidişe DUR demek için bir araya geldik. Adaletsizliğe, baskıya, sömürüye, doğanın talanına, kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmeye geldik! Artık her zamankinden çok daha fazla yan yana gelmeye, birleşmeye ve örgütlenmeye ihtiyacımız var. Öfkemizi, tepkimizi daha görünür kılmak, istem ve taleplerimizi gerçekleştirebilmek için genel grev, genel direnişi ortaya koymak, somut adımlar atmak her zamankinden daha yaşamsal" dedi.

"Bu daha başlangıç mücadeleye devam" vurgusu yapılan konuşmalarda hükümeti düşürecek, düzeni sarsacak, insan onuruna yaraşır bir yaşamı kuracak  tek gerçek gücün örgütlü bir toplum olduğunun altı çizildi. Bu gidişata durmak için sokağa, eyleme ve örgütlenmeye çağrı yapılan konuşmalarda, şu talepler de sıralandı: ▪ "Yapılan zamlar geri alınsın. ▪ Krizin bedeli patronlara.  ▪ Hükümet derhal istifa etsin.  ▪ İnsanca yaşamaya yeten, vergiden muaf asgari ücret. ▪ Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın. ▪ İşten atmalar yasaklansın. ▪ Ücretsiz eğitim, barınma ve sağlık hakkı verilsin."

12 KASIM BORNOVA İŞÇİ EMEKÇİ BULUŞMASINA DAVET

Ayrıca açıklamada, tüm emekten yana güçler birlikte hareket etmeye davet edilirken,  aynı taleplerle 12 Aralık'ta Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda  gerçekleşecek olan İşçi Emekçi Buluşmasına tüm vatandaşlar buluşmaya çağrıldı.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız