Güncel

İzmir’de, HDP'ye yönelik saldırılar engellemeye rağmen protesto edildi

İzmir'de Emek ve Özgürlük İttifakı polis engellemesine rağmen HDP'ye yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etti.

11 Ekim 2023 Saat: 23:13
İzmir’de, HDPye yönelik saldırılar engellemeye rağmen protesto edildi
İzmir’de, HDP'ye yönelik saldırılar engellemeye rağmen protesto edildi

Emek ve Özgürlük İttifakı İzmir’de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yönelik gerçekleşen polis operasyonunu ve il eş bakanlarının tutuklanmasını protesto etmek için HDP il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Polisler, valilik yasağını gerekçe göstererek yurttaşların bina önüne inmesine izin vermezken, kitle "HDP umuttur umut dimdik ayakta", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. Bu sırada parti binasına girmek isteyen yurttaşlarda polisler tarafından engellendi.

​​​Polis engeline rağmen basın metnini ittifak adına okuyan Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Emine Uyar, iktidarın, siyasetçi, gazeteci demeden muhaliflere yönelik baskısını giderek arttırdığını vurguladı.

İzmir'de gerçekleşen tutuklamalara değinen Uyar, "Öncelikle vurgulamak isteriz ki eş başkanlara yönelik bu hukuksuzluk bir an önce sona erdirilmelidir, kendileri serbest bırakılmalıdırlar. Yapılan hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Bu tür siyasi operasyonları iktidarın otoriter rejimini kurmasının adımları olarak görüyoruz. Muhalefet partilerinin siyasi faaliyetlerinden terör propagandası çıkarmaya çalışmak tam anlamıyla bu otoriter rejimi kurma adımlarının argümanları ve dayanaklarıdır" dedi.

HDP’ye yönelik yapılan bu baskı ve operasyonların siyaset yapma hakkının yok edilmesi olduğunu vurgulayan Uyar, yine iktidarın son günlerde Irak ve Suriye tezkerelerini gündeme getirerek sınır ötesi operasyonları şiddetlendirdiğini dile getirdi. Tek dam yönetiminin bölgede yeni Osmanlıcı yayılmacı politikalar işlettiğini sözlerine ekleyen Uyar, "İçeride ve dışarıda barışı tehdit eden sınır ötesi operasyonlara son verilmeli, barışa halkların kardeşliğine ve eşitliğine, komşu ülkelerin egemenlik hakkına saygıya dayanan dış politika izlenmelidir. Kürt sorunun barışçıl ve eşit haklar temelinde çözümü için mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyoruz" diye belirtti

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız