Güncel

İzmir’de ‘kadın üniversiteleri’ protestosu

İZMİR - Kadın Üniversitelerini İstemiyoruz Kampanya Grubu, hükümetin gündeme getirdiği kadın üniversitelerine karşı olduklarını belirterek, “Makbul kadın’ olmak istemiyoruz” açıklaması yaptı.

20 Ocak 2021 Saat: 22:03
İzmir’de ‘kadın üniversiteleri’ protestosu
İzmir’de ‘kadın üniversiteleri’ protestosu
İzmir'de Kadın Üniversitelerini İstemiyoruz Kampanya Grubu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen “Kadın Üniversitesine” ilişkin "Makbul kadın sınırlarını aşıyoruz ve kadın üniversitesi istemiyoruz" şiarıyla açıklama yaptı. Karşıyaka İskelesi önünde bir araya gelen kadınlar, "Bu üniversitelerden kadınlar değil isyanlar çıkar” yazılı pankart taşıdı. Kadınlar sık sık “AKP defol üniversiteler bizimdir”, “Kadın üniversitesi istemiyoruz” ve “Sana kadın üniversitesi açtırmayacağız” sloganları attı. Açıklama öncesi yapılmak istenen tiyatro etkinliği polisler tarafından pandemi gerekçesiyle engellendi.  
‘ERKEK AKLA’ KARŞI MÜCADELE 
Açıklamada konuşan Zehra Akdoğan, iktidarın tüm “kırım politikalarına” karşı bir arada olacaklarını belirtti. Kadınları hedef alanların “erkek politikalarından” güç aldığını vurgulayan Akdoğan, “AKP'nin cinsiyetçi, heteronormatif ve 'makbul kadın' yaratma projesi olan kadın üniversitesine” karşı kampanya başlattıklarını açıkladı.  
Cinsiyetçi eğitim istemediklerini ifade eden Akdoğan, şunları söyledi: “Makbul kadın’ olmak istemiyoruz. Pozitif bilimlerden uzak bir eğitim istemiyoruz. Erkek akılla üretilen bilgi sistemini kabul etmiyoruz. İktidarın yaratmaya çalıştığı tüm bu politikaların ürünü olan kadın üniversitelerine karşı olduğumuz gibi karşımıza çıkarmaya kalktıkları, bize dayatmaya çalıştıkları tüm politikaların karşısındayız. Biat etmeyeceğiz.”  
Açıklama sloganlarla son buldu. 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız