Güncel

İzmir’de KESK 259. hafta eylemini gerçekleştirdi

KESK'in İzmir’de KHK ve ihraçlara karşı 259. haftada eylem gerçekleştirdi. Eylemde Cumartesi günü gerçekleştirilecek mitinge çağrı yapıldı.

14 Eylül 2023 Saat: 21:39
İzmir’de KESK 259. hafta eylemini gerçekleştirdi
İzmir’de KESK 259. hafta eylemini gerçekleştirdi

KESK Şubeler Platformu KHK ve ihraçlara karşı eylemleri okulların açılmasıyla tekrar başladı.

Karşıyaka İş Bankası önünde yapılan eylem öncesinde 17.00 ile 18.00 arası AKP iktidarının okullara imam atılmasının önünü açan ÇEDES protokolünün iptal edilmesi için Cumartesi yapılacak miting için masa açıldı. Bildiri dağıtılarak ÇEDES protokolünün iptali için imza toplandı.

İş Bankası önünde saat 18.00’da bir araya gelen kamu emekçileri ve desteğe gelenler “Asla yalnız yürümeyeceksin!” sloganları ile ÇEDES protokolünü protesto etti. Basın açıklamasından önce KESK genel merkez yöneticisi KHK ile ihraç edilen Sinan Muşlu'ya söz verildi. 

Muşlu ihraçlara karşı mücadele edeceklerini söyleyerek AKP iktidarının okullara imam atanmasının önünü açan ÇEDES protokolüne değinerek şunları dedi:

“Böyle protokoller ile yüzlerce cemaat var bizler ÇEDES protokolünde ÇEDES protokolüne benzer diğer cemaat protokollerine de karşıyız. Çocuklarımız çağdaş laik eğitim alabilmesi için mücadele etmeğe devam edeceğiz. Buradan velilere çağrı yaparak okullara dilekçe vererek ÇEDES protokolünü kabul etmediklerini beyan etsinler ve tüm İzmir halkını Cumartesi yapılacak mitinge katılması için çağrı yapıyoruz”

Ardından basın açıklamasını Eğitim Sen 2 Nolu şube başkanı Veysel Beyazadam okudu ve şunları dedi:“ ‘Hukuksuzluğunuz bizi yıldırmaz alanlarda olacağız!’ diye. İşte devam ediyoruz, 259 haftadır alanlardayız. Arkadaşlarımız tüm Anadolu insanı için bir umuttur, mücadeleyi bırakmayacağız, devam ediyoruz, 259 haftadır alanlardayız. Bizlere giydirmeye çalıştığınız bu deli gömleğini giymeyiz, direneceğiz, direniyoruz, Bu yol bizim daha aydınlık bir ülke kurma, Anadolu halklarının birlikte eşit, özgür, dayanışma ile ve demokratik yaşama yolumuzdur, yolumuzdan dönmeyeceğiz, dönmedik, 259 haftadır alanlardayız”

Son olarak Cumartesi yapılacak mitinge çağrı yapılarak eylem son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız