Güncel

İzmir’deki müzisyenlerin ‘sessiz’ eylemi 12’nci gününde

İZMİR- Müzisyenlerin sessizlik nöbeti devam ediyor. Müzisyen Serdar Türkmen, sanatçıların geçinemedikleri için sanat dışında başka işlerde çalışmak zorunda olduğunu belirterek, yasakların geri alınmasını istedi.

15 Kasım 2020 Saat: 23:17
İzmir’deki müzisyenlerin ‘sessiz’ eylemi 12’nci gününde
İzmir’deki müzisyenlerin ‘sessiz’ eylemi 12’nci gününde

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kafe ve restoranlar dâhil birçok işyerinin saat 22.00’dan itibaren kapatılması kararına tepki gösteren kültür sanat emekçileri, pandemi ile birlikte işlerini yapamaz hale geldiklerini belirterek, sessizlik nöbetine başladı. Alsancak semtinde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan sessizlik nöbeti 12’nci gününde devam ediyor.

Yasağa karşı, her gece 30 dakika boyunca sessiz eyleme katılan müzisyen Serdar Türkmen,  yasaklar sürdüğü müddetçe eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Yasağın birçok insanı etkilediğini dile getiren Türkmen, bütün yurttaşların yasağa karşı çıkması gerektiğini söyledi. Kültür sanat camiasının pandemiden dolayı son nefeslerini verdiğini vurgulayan Türkmen, “Bu süreçte pek çok tiyatro ekibi ve müzik grubu çalışmalarını durdurdu. Kamusal destek olmadan böylesi zor durumlar da kültür sanat çalışmaları ve işletmeler ayakta kalamaz. Avrupa’da yasaklardan etkilenenlere kamusal destek sağlandı. Türkiye’de böyle bir şeye hiç rastlanmadı” dedi.

‘SANAT YASAKLANIYOR’

Kovid-19’un pek çok şeyin meşrulaşması için araç haline getirildiğinin altını çizen Türkmen, tedbirlerin tutarsız olduğunu savundu. İktidarın kültür ile sanata özel bir düşmanlığı olduğunu dile getiren Türkmen, “Türkiye de sanat yasaklanıyor. Sürekli oyunlar, konserler yasaklanıyor. İnsanlar üzerinde süreklileşen bir baskı var. Yasaklar,  bu atmosferin bir yansıması” diye belirtti.

‘KÜLTÜR SANATIN YAKASINDAN DÜŞÜN’

Pandemi süreci boyunca kültür sanat emekçilerinin başka işler de çalışarak yaşamlarını idame etmeye çalıştığını anlatan Türkmen, “Müzisyenler geçmişte biriktirdiği üç kuruşu varsa onları tüketti. Neredeyse ekmek bile alamaz duruma geldik. Yasağının kalkmasını istiyoruz. Pandemiden kaynaklı kötü durumda olan işletmecilere, işletmede çalışanlara ve sanatçılara hayatlarını idame ettirebilecek kadar maddi destek sunulması istiyoruz.  İktidar her sıkışıldığında, her kriz döneminde sürekli üzerinde baskı kurulan, kültür sanat eğlence camiasının yakasından düşsün” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız