Güncel

İzmir Eğitim Sen: Elbet direnenler kazanacak

Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, "İşimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz, KHK'lar gidecek biz kalacağız" şiarıyla 156. kez Karşıyaka İskele karşısında oturma eylemi yaptı.

20 Ocak 2021 Saat: 21:06
İzmir Eğitim Sen: Elbet direnenler kazanacak
İzmir Eğitim Sen: Elbet direnenler kazanacak

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İzmir 2 Nolu Şube, "İşimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz, KHK'lar gidecek biz kalacağız" şiarıyla 156. kez Karşıyaka İskele karşısında oturma eylemi yaptı. Eyleme İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten atılan işçiler de katıldı.

Basın açıklamasını Veysel Beyazadam okudu. Beyazadam, mücadele dolu tarihlerinden aldıkları güçle KHK ile işten atılan üyelerinin işe iade edilmesi için alanlarda olduklarını belirtti. AKP karanlığının aydınlığa çıkacağına, işten atılan arkadaşlarının işlerine iade edileceğine, doğa talanın son bulacağına inançlarının tam olduğunu ifade eden Beyazadam, Hrant Dink'in ölüm yıldönümüne değindi. 

"Elbet kazanacak direnenler" diyen Beyazadam konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Lağvedilmesi gerektiğini söylediğimiz ama görev süresi bir yıl uzatılan OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu, birkaç gün önce Mehmet Nasır Sönmez arkadaşımızın göreve iadesi kararını açıkladı. Tekirdağ Çorlu'da ihraç edilen arkadaşımız, yaklaşık 2 ay önce yaşamını yitirdi. Keşke iade kararını duysaydı. Üzgünüz, kızgınız."

KHK ile ihraç edilenlerin derhal göreve iade edilmesini isteyen Beyazadam, "Bizler haklı mücadelemizi sürdürürken bu utancı daha fazla taşımayın" diyerek AKP'ye seslendi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız