Güncel

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden adalet nöbeti

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, hukuksuzluklara ve yoksullaştırmaya karşı adalet nöbeti tutarak, herkesi 25 Kasım saat 15.30'da düzenlenecek adalet yürüyüşüne çağırdı.

21 Kasım 2023 Saat: 23:58
İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinden adalet nöbeti
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden adalet nöbeti

İZMİR

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek adalet nöbeti başlattı. "Hukuk skandalı değil, darbe girişimi", "Siyasi iktidar, elini yargıdan çek" dövizleri taşınan eylemde açıklamayı İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz gerçekleştirdi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI
Konuşmasına hazırladıkları eylem planını aktararak başlayan Yılmaz, "Eylem planımızın üç ayağı var. Birinci ayağı bugün. İkincisi perşembe günü aynı saatte olacak. Son olarak ise 25 Kasım Cumartesi günü saat 15.30'da Konak Eski Sümerbank önünde toplanarak 16.30'a kadar Cumhuriyet Meydanı'na yürüyeceğiz" dedi.

'YARGI, SORUNU KENDİ ARASINDA ÇÖZMELİDİR'
Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Can Atalay'ı tahliye etmediğini dile getiren Yılmaz, "İtiraz üzerine ise, karar verilmesine yer olmadığına karar verildi. Aslında bu kararı tanımıyorum dedi. Yargı kendi arasında bu sorunu çözmelidir. Bugün, yargı kendi içindeki sorunu çözemezse, o zaman siyasal iktidarın anlayışı doğrultusunda bir düzenleme ile karşı karşıya kalacağız. Bugün anayasa mahkemesinin kararlarına uymayan ve çözümü yürütmede arayan bir yargı anlayışı ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

'BU HUKUKSUZLUĞA KARŞI ÇIKMAK HERKESİN GÖREVİDİR'
DİSK/Genel-İş İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Değer Yıldız ise, "Bu kararları verenlerin amacı gün geçtikçe artan yoksulluğu ve İsrail'de yaşanan zulmü unutturmak isteyenlerdir. Verilen hukuk kararları bu ülkeyi yöneten ve tüm kuvvetleri kendi bünyesinde almış gerici, faşist iktidarın görüşü olarak yapılmıştır. Elbette yoksulluk, işsizlik onların derdi değil. Tek dertleri kendi düşüncelerine uygun hareket etmek. Bu hukuksuzluğa karşı çıkmak ise herkesin görevidir" dedi.

'ÜLKEDEKİ HUKUKSUZLUKLAR HİÇ BİTMİYOR'
KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, "Ülkedeki hukuksuzluklar hiç bitmiyor. Sendikal örgütlenme önündeki engeller, işçinin asgari ücrette bir taraf olamaması gibi tüm gündemler devam ediyor. Hrant Dink'in katilini serbest bırakanlar siyasal tutsakları ise Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen tutmaya devam ediyor. Hukuksuz bir ülkede adalet olmaz. Bunun için tüm haklı gericileştirme ve yoksullaştırma politikalarına karşı demokrasi yürüyüşüne davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca "Hak, hukuk, adalet", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız