Güncel

İzmir İHD: 'Ağır hasta tutsak Ekinci serbest bırakılsın'

İHD İzmir Şubesi, 73 yaşındaki ağır hasta tutsak Şemsettin Ekinci'nin durumunu kamuoyuyla paylaşarak derhal serbest bırakılmasını istedi.

31 Mart 2024 Saat: 09:36
İzmir İHD: Ağır hasta tutsak Ekinci serbest bırakılsın
İzmir İHD: 'Ağır hasta tutsak Ekinci serbest bırakılsın'

ERKAN SOYLU


İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Konak eski Sümerbank önünde yan yana geldi. "Hasta mahpuslar ölüyor, susma suça ortak olma" pankartı açılan eylemde, basın açıklamasını Ali Aydın okudu.

Menemen R Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan 73 yaşındaki hasta tutsak Şemsettin Ekinci'nin durumunu kamuoyuyla paylaşan Aydın, tansiyon ve şeker hastalıkları bulunan Ekinci'nin 2017 yılında beyin damarlarında tıkanma sonucu kriz geçirdiğini, 2018'de ise beyin kanaması geçirdiğini aktardı.

Beyin kanaması sonrası Ekinci'nin sol tarafında felç oluştuğunu ve ayağa kalkamadığını belirten Aydın, Ekinci pek çok ATK'ya götürülmesine rağmen hakkında sadece "hapishanede yalnız kalamaz" şeklinde rapor düzenlendiğini ve infaz erteleme taleplerinin olumsuz sonuçlandığını belirtti.

Ekinci'nin gözlerinin de göremediğini ve derhal katarakt ameliyatı olması gerektiğini ancak tedavisinin yapılmadığını kaydeden Aydın, "Tedavi amacıyla Menemen R Tipi hapishanesine getirilmesine rağmen tedavisinde bir gelişme olmadığı gibi sağlık sorunları her geçen gün artmaktadır" dedi.

Ekinci'nin belden aşağısının felçli olması nedeniyle vücudunda sürekli yatmaktan yaralar oluştuğunu, genital bölgesinde yanıklar olduğunu, idrar torbasıyla yaşamını devam ettirmek zorunda kaldığını belirten Aydın, "Şu anda yanında iki bacağı da olmayan bir mahpus arkadaşının desteğiyle yaşamını idame ettirmektedir" dedi.

Ekinci'nin hapishanede yaşamını idame ettiremediğini ve bu durumun işkenceye dönüştüğünü kaydeden Aydın, Ekinci'nin Ocak 2025'te 30 yılı dolduracağına işaret etti. Aydın, şöyle devam etti: "İdari denetim kurulunun 1 yıl denetim uygulama yetkisi bulunmaktadır. Buradan İdari Gözlem Kurulu'na çağrı yapıyoruz; yetkinizi kullanın ve Ekinci'yi serbest bırakın. Yoksa yaşanacak olumsuzluktan siz ve ATK, Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı sorumlu olacaksınız."

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve şunu diyen bir yazı 'KURUMU i.H. HASTA MAHPUSLAR ÖLÜYOR SUSMA, SUÇA ORTAK OLMA KINSAN İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İZMİR DERNEĞİ' görseli olabilir

Bir 11 kişi ve şunu diyen bir yazı 'LGÜV MU o i.H. HASTA MAHPUSLAR ÖLÜYOR SUSMA, SUÇA ORTAK OLMA HAKLARI DERNEĞİ İNSAN ZMİR DERNEĞİ' görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız