Güncel

İzmir İşçi Emekçi Birliği maden faciasını protesto etti

İzmir İşçi Emekçi Birliği, İliç’te yaşanan maden faciasını protesto ederek, “Bu bir katliamdır, hesabını örgütlü mücadelemizle soracağız” dedi.

17 Şubat 2024 Saat: 10:22
İzmir İşçi Emekçi Birliği maden faciasını protesto etti
İzmir İşçi Emekçi Birliği maden faciasını protesto etti

ERKAN SOYLU


İşçi Emekçi Birliği, Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Anagold şirketine bağlı altın madeninde dün meydana gelen maden faciasına tepki göstermek için Alsancak, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde “Bu bir katliamdır, katliamın hesabını örgütlü mücadelemizle  soracağız”  pankartı açılırken, Eylemde “Kaza Kader Değil Bu Bir Katliam”, 'Katillerden Hesabı Emekçiler Soracak', “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, 'Kurtuluş Yok Tek Başına ya hepimiz ya Hiç Birimiz', 'İşçiler Kavgaya, Sosyaizmi Kurmaya'  sloganları atıldı. Açıklamaya birçok devrimci kurum,  siyasi parti ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Bir 8 kişi ve şunu diyen bir yazı 'DI' KAZA DEĞİL BU BİR CİNAYET ÇÖPLER ALTIN MADENİ'NDE EKOKIRIM VE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR! İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ' görseli olabilir

Önce aynı yerde İzmir emek ve Demokrasi Güçlerinin İliç ile ilgili gerçekleştirdiği basın açıklamasına destek veren İşçi Emekçi Birliği bileşenleri, daha sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bir 6 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

İzmir İşçi Emekçi Birliği Adına  ortak  basın açıklaması Yusuf Metin tarafından okundu.

Yaşanan facianın kaza değil daha fazla kar hırsı uğruna gerçekleştirilmiş bir katliam olduğunu söyleyen  Metin, yıllardır çeşitli kurumların maden şirketlerinin kar uğruna hazırladığı katliamı önlemek için çalışmalar yürüttüğünü, hazırlanan raporların da dikkate alınmadığını vurguladı. 

Bir 8 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

‘İKTİDAR SERMAYEYİ KOLLUYOR’

İktidarın sermayeyi kolladığına değinen Metin, “Anagold Şirketi 9 ayda 323 milyon dolar kar açıklarken, diğer yandan 7,2 milyon dolar olan vergi borçları siliniyor, teşvik üzerine teşvik veriliyor. Ölümle burun buruna çalıştırılan şirket işçilerine ise yüzde 0 zam yapılıyor. Sermayenin hizmetinde olan iktidar ve devlet kurumları sermayeyi kollarken doğayı katleden, işçileri sefalete ve ölüme mahkum eden uygulamaların ise önünü açıyorlar” diye belirtti.

‘BU DÜZENE MAHKUM DEĞİLİZ’

Bu düzenin işçi sınıfının örgütlü mücadelesi ile son bulacağını belirten Metin, “İnsanlığı ve tüm canlı hayatını yıkıma sürükleyen bu düzene mahkum değiliz. Yeni İliç’ler, Soma’lar, Ermenek’ler yaşanmaması tüm işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyoruz. Doğamızı, havamızı, toprağımızı ve hayatlarımızı yok edenlerden hesap sormak için hayatın olduğu her yerde örgütlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Eylem sloganlarla son buldu

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız