Güncel

İzmir İşçi Emekçi Birliği’nden örgütlenme çağrısı

İZMİR - Asgari ücrete yapılan zammın cebe girmeden eridiğini vurgulayan İşçi Emekçi Birliği İzmir üyeleri, işçileri bu düzene karşı örgütlenmeye çağırdı.

14 Temmuz 2023 Saat: 12:23
İzmir İşçi Emekçi Birliği’nden örgütlenme çağrısı
İzmir İşçi Emekçi Birliği’nden örgütlenme çağrısı

ERKAN SOYLU


Birleşik İşçi Kurultayı ( BİK),Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER),Kaldıraç ,KÖZ  ve Söz ve Eylem’den oluşanİşçi Emekçi Birliği İzmir, ekonomik kriz ve asgari ücrete ilişkin Karşıyaka Çarşı girişinde basın açıklaması yaptı. "Ücretli kölelik düzenini yıkacağız" pankartı açılan açıklamada, "İşçilerin ekmeğe değil iktidara ihtiyacı var" dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık "Kahrolsun ücretli kölelik düzeni", "Göçmen işçilere yurttaşlık hakkı" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı.

Grup adına konuşan Yusuf Metin, Türk-İş'in her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"na göre açlık sınırının 10 bin 373 liraya, yoksulluk sınırı ise 33 bin 789 liraya yükseldiğini anımsattı. Asgari ücrete yapılan artışın cebe girmeden zamlarla birlikte eridiğini kaydeden Metin, "Burjuvazi kaşıkla verdiğini kepçeyle almaya devam etmektedir. Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından fahiş zam ve vergi artışları sürüyor. İstanbul’da 230 gram ekmek 8 lira, simit ve poğaça 10 lira açma ise 12 lira oldu. Vergilere gelen zamlarla hayatımızda pahalılıkta yeni bir çığır açtığımız şu günlerde ÖTV oranları aldığınız ürünün fiyatını kat be kat aşıyor" dedi.

GÖÇMEN İŞÇİLER

Tüm bunların sorumlusu olarak ise göçmen işçilerin bahane edildiğini sözlerine ekleyen Metin, "Bizler birlikte üretmekte, birlikte emek vermekteyiz. Bu rant düzeni, işçilerin emek gücü ile zenginleşerek, çarklarını döndürmektedir. Ve biliyorlar ki, bizler örgütlenirsek bu çark dönmeyecek. İşçi sınıfını, göçmen işçileri ucuz iş gücü olarak kullanarak, emekçilere düşman ederek bölmek istemektedirler. Göçmen emeği, işçi sınıfının karşısına yedek iş gücü olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. Çözüm, işçi sınıfının sermaye karşısında birlikteliğindedir" diye belirtti.

ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Tüm bunlara karşın örgütlenmenin her geçen gün daha elzem olduğunu vurgulayan Metin, "Elbette işçi sınıfının üretimden gelen gücünü kullanması; ülkeyi sarsacak, bilinçleri açacak, günlük hesapların ötesine geçecek bir mücadeleyi geliştirecek tek çaredir. Bunu örgütlemek elbette mümkündür. Burjuva partilerden medet ummak, devletin karşısında avuç açmak, sadaka ile yaşamak, asla ve asla bir zorunluluk değildir. İşçi ve emekçilere dayatılan yoksulluk, açlık, işsizlik, işyerinde ölüm vb.dir. Bunların tümünü reddetmek, ancak ve ancak, devrimci işçilerin önderliğinde bir örgütlü direnişe yönelmek, onu örgütlemekle mümkündür" diye konuştu.

Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 14 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 10 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız