Güncel

İzmir Kadın Platformu: İktidara sözümüzü 25 Kasım'da söyleyeceğiz

İzmir Kadın Platformu, Las Tesis protestosuna katıldıkları için yargılanan kadınlar için 10 Kasım'da adliye önünde olacaklarını belirterek, "Her türlü şiddetin yaşamımızın bir parçası olması için çabalayan iktidara sözümüzü 25 Kasım'da da söyleyeceği

28 Ekim 2020 Saat: 13:02
İzmir Kadın Platformu: İktidara sözümüzü 25 Kasımda söyleyeceğiz
İzmir Kadın Platformu: İktidara sözümüzü 25 Kasım'da söyleyeceğiz

İzmir Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne ilişkin Eğitim-Sen 1 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Açıklamayı okuyan Nar Kadın Dayanışması üyesi Nazlıcan Özdemir, pandemi sürecinde kadınların eve hapsedildiğini söyledi. Derinleşen ekonomik krizle birlikte işten çıkarmalarında ilk hedefinde kadınların olduğunu dile getiren Özdemir, "Krizi bahane eden işverenlerin kadınlara uyguladığı mobinglerin ardı arkası kesilmemiştir. Hane içinde psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddet artış gösterdi. İktidarın kadın düşmanı politikaları infaz yasasıyla birlikte kadınları ve çocukları hedef haline getirmeye devam etti. Antep'te eşine şiddet gösterdiği için cezaevinde olan bir erkek infaz yasasıyla tahliye edildikten sonra evine tekrar döndü ve kızını katletti. Devlet kadınların katledilmesine seyirci kalırken, temel yaşam haklarımızı koruma altına alan İstanbul Sözleşmesi pazarlık konusu edilmeye çalışıldı. Biz kadınlar buna karşı sokaklarda, meydanlarda bu sözleşmeden vazgeçmeyeceğimizi haykırdık ve vahşi bir polis şiddetiyle karşı karşıya kaldık. Bu şiddet hiçbir zaman olmadığı gibi şimdi de kadınları yıldırmadı" dedi. 

'ADLİYE ÖNÜNDE OLACAĞIZ'
Kadınların bütün yaşam alanlarında mücadeleye etmeye devam edeceklerini vurgulayan Özdemir, "Bizler İstanbul Sözleşmesi'ni yani yaşamı savunan kadınlar olarak kadın katillerine iyi hal indirimi verip serbest bırakan ve kendi yaşamlarını savunanlara müebbet hapis gibi yüksek cezaların verildiği bu kararları kabul etmiyoruz. Bu noktada belirtmemiz gerekir ki Musa Orhan, Ümit Can Uygun ve Şirin Ünal gibi failler bir an önce yargılanmalı ve Nevin Yıldırım, Hülya Halaçkay gibi yaşamlarını savunan kadınlar serbest bırakılmalıdır. Burada tekrar söylemek istiyoruz; İstanbul Sözleşmesi ivedilikle uygulanmak zorundadır. İstanbul Sözleşmesi gibi hayati bir uygulamayı bile yürürlüğe koymaktan imtina eden iktidar Şili'den tüm dünyaya yayılan ve İzmir'de de haykırılan LasTesis dansını engelleyemeyip, daha sonrasında kadınlar hakkında dava açan devlete karşı 10 Kasım'da failleri, işbirlikçileri parmaklarıyla gösteren kadınları savunmak için adliye önünde olacağız" diye belirtti.

'SÖZÜMÜZÜ 25 KASIM'DA SÖYLEYECEĞİZ'
"Her türlü şiddetin yaşamımızın bir parçası olması için çabalayan iktidara sözümüzü 25 Kasım'da da söyleyeceğiz" diyen Özdemir, Kasım ayının ilk haftasından başlayarak, film gösterimi, sergi ve çeşitli atölyeler gibi etkinliklerle 25 Kasım'a gideceklerini belirtti. Film gösterimi 7 Kasım'da yapılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız