Güncel

İzmir KESK'ten Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için oturma eylemi

KESK İzmir Şubeler Platformu, açlık grevinde tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için oturma eylemi düzenledi.

11 Haziran 2017 Saat: 08:44
İzmir KESK'ten Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için oturma eylemi
İzmir KESK'ten Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için oturma eylemi

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'ler ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve açlık grevlerinin 75. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın serbest bırakılması için her hafta sonu yaptığı oturma eylemini sürdürüyor.

NE OHAL NE DARBE DEMOKRASİ DERHAL

Bornova Küçükpark meydanında toplanan kamu emekçileri, “OHAL kaldırılsın KHK’ler geri çekilsin, KESK’li ihraçlar işlerine geri dönsün. Sürgün, soruşturma ve cezalar son bulsun” pankartı açarak sık sık, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” , “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal” , “İşimizi geri istiyoruz” sloganları attı. 

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, Batman Kozluk’ta yaşanan saldırı sırasında yaşamını yitiren öğretmen Aybüke Yalçın’ı anarak, “Yaşamı ve yaşatmayı savunmak yerine, yıllardır uygulanan şiddet ve toplumu kutuplaştıran politikaları ile ülkeyi ateşe atan siyasi iktidar da yaşanan bu tür ölümler ve acılardan sorumludur” dedi.

5 GÜN TECRİT CEZASI

Açlık grevinin 94. Gününde olan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumların endişe ettiklerini belirten Güven, “Nuriye ve Semih cezaevinde günlerdir tutuklular ve artık kendi başlarına temel ihtiyaçlarını yapamaz hale geldiler. Mallesef Cezaevi idaresi, onlara yardımcı olan arkadaşlara da 5 gün tecrit cezası verdi. Nuriye ve Semih derhal serbest bırakılmalıdır. Sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve risklerden AKP hükümeti ve onun yargısı sorumlu olacaktır” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız