Güncel

İzmir Sığacık'ta balık çiftliğine tepki

Koruma altında olan Sığacık Körfezi'ne açılmak istenen balık çiftliklerine tepki gösteren bölge halkı, şirket ve bakanlığın yaptığı "halkı bilgilendirme" toplantısına katılmadı.

11 Mart 2022 Saat: 08:08
İzmir Sığacıkta balık çiftliğine tepki
İzmir Sığacık'ta balık çiftliğine tepki

İZMİR

İzmir'in Urla ve Seferihisar sınırında kalan Sığacık Körfezi'ne Ada Tarım ve Deniz Ürünleri ile Martılar Tarım ve Deniz Ürünleri tarafından kurulmak istenen iki balık çiftliği için yapılması planlanan "halk bilgilendirme" toplantısına bölge halkı tepki gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlattığı çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreçine ilişkin Urla Demircili Mahallesi'nde yapılacak toplantıya bölge halkı katılmadı. Toplantı alanının dışında toplanan çok sayıda kişi "Cennetimizi cehenneme çevirmeyin" ve "Denizler rant kapısı değildir" dövizleri taşıdı.

Halk, toplantının amacına ve şekline aykırı olarak yapıldığını belirterek tutanak tuttu. Toplantıya bölge dışından insanların getirildiğini belirten yurttaşlar, duruma tepki gösterdi. Bölgenin turizmle ve tarımla kalkınması gerektiğini ifade eden yurttaşlar, mevcut balık çiftliklerinin kaldırılması gerekirken yenilerinin yapılmak istendiğini vurguladı.

Çiftliklerin açılmak istendiği proje alanı, Akdeniz foklarının yaşam sahası olan ve Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi uyarınca korunması gereken alanlar arasında da yer alıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız