Siyaset

İzmir Valiliği Önünde Avcı'ya İstifa Çağrısı

Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın, hakkında açılan soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınması İzmir Valiliği önünde protesto edildi.

6 Nisan 2016 Saat: 01:39
İzmir Valiliği Önünde Avcı'ya İstifa Çağrısı
İzmir Valiliği Önünde Avcı'ya İstifa Çağrısı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın, hakkında açılan soruşturma tamamlanıncaya kadar Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki tarih öğretmenliği görevinden açığa alınması İzmir Valiliği önünde protesto edildi ve basın açıklaması yapıldı. KESK ile Eğitim Sen'in (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) birlikte gerçekleştirdiği faaliyette Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı istifaya davet edildi.

TOPRAK'A ELEŞTİRİ

"Bahri Başkan yalnız değilsin" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında ilk konuşan Eğitim Sen İzmir 2 No.lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç oldu. Kılıç, 17 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan Başbakanlık Genelgesi'nden sonra 10 bine yakın üyelerine soruşturma açıldığını, 21 üyelerinin de çeşitli bahanelerle il dışına sürgün edildiğini ve 16 üyenin açığa alındığını söyledi. Bunun son örneği olarak sendikalarının İzmir 1 No.lu Şube Başkanı ve tarih öğretmeni Bahri Akkan'ın açığa alınmasıyla yaşandığının altını çizen Kılıç, "Şube Başkanımız 'kimse ölmesin' dediği için, öğrencilerin eğitim hakkını savunduğu için hukuksuzca açığa alınmıştır. Belli ki İzmir Valisi, barış talebindeki erdemin, öğrencilerle buluşmasında sakınca görmektedir" şeklinde konuştu.

CHP’Lİ ALTIOK, ÖĞRETMEN AKKAN’A SAHİP ÇIKTI

Eğitim Sen olarak, hukukun bir gün herkese lazım olacağını belirten 2 No.lu Şube Başkanı Kılıç, "Arkadaşımız, öğretmenimiz, Şube Başkanımız Bahri Akkan hakkındaki açığa alınma kararırın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"İZMİR VALİSİ BU YANLIŞTAN VAZGEÇSİN"

Daha sonra konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hükümetin politikalarını eleştirdi ve sendikaların susturulmaya çalıştığını söyledi. "AKP'nin kötü tablosuna hayır diyen herkes suçlanıyor" diye konuşan Karaca, sözlerine şöyle devam etti: İzmir'deki demokrasi anlayışı AKP'ce sindirilmesinde özel yöntemler kullanıldığını herkes biliyor. Öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki, bu kötü gidişattan iktidarın ders çıkarması gerekiyorken onlar ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Başbakanlığın çıkardığı genelge ile bizim faaliyet yapmamız engellendi. Eğitim Sen ve KESK olarak şunu ifade ediyoruz, bizim arkadaşımıza açılan davanın hiçbir geçerliliği yok. İzmir Valiliği bu yanlıştan vazgeçsin.

AVCI'YA İSTİFA ÇAĞRISI

Bunun ardından söz alan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin gücünü TOMA'dan (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) , polisten, joptan aldığını söyledi. KESK'in bu tür baskıcı uygulamalara biat etmeyeceğini belirten Özgen, "Cumhurbaşkanı 'ben anayasaya saygı da duymuyorum uymuyorum da' dedi. Biz de bu baskıcı hukukunuzu tanımıyoruz. Buradan Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum 4+4'ten sonra senin yaptığın tüm uygulamalar suçtur. Eğitim alanında yaptığınız tüm uygulamalar hukuksuzdur. Derhal istifa etmelisiniz. İzmir Valiliği de gücünü TOMA'dan alıyor. Çünkü bizden korkuyorlar" şeklinde konuştu.

Görevinden açığa alınan Bahri Akkan ise "İzmir'de yaratılan baskı ortamını hep birlikte kıracağız" diyerek kendilerine yapılan saldırıların doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi.(Tolga Kabak-Ege'nin Sesi)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız