Güncel

İzmir'de 10 Ekim'de katledilenler anıldı

10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler İzmir'de yapılan mezar ziyaretlerinde anıldı. Konuşmalarda, birlikte mücadele çağrısı yapılırdı, tüm failler yargılanana kadar mücadelenin süreceği kaydedildi.

9 Ekim 2021 Saat: 23:46
İzmirde 10 Ekimde katledilenler anıldı
İzmir'de 10 Ekim'de katledilenler anıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim katliamında hayatını kaybeden 104 barış şehidini andı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen çok sayıda kişi araçlarla Doğançay, Kaynaklar, Ayrancılar'da mezar ziyareti yaptı. 

Anmalarda barış şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı, "10 Ekim'i unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açıldı; emek, barış ve demokrasi mücadelesine can verenler anısına yapılan saygı duruşu yapıldı. 

MÜCADELEYİ BİRLİKTE YÜKSELTME ÇAĞRISI 
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan konuşmada, "Tek adam sisteminde yaşadığımız bu savaşçı, kutuplaştırıcı politikalara karşı daha geniş bir cephede mücadele etmek gerekiyor. Sözümüz barış olacak, ancak barışı kazandığımızda onları gerçekten anmış olacağız. Bu vesileyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak barış mücadelesini hep birlikte yükseltmeye çağırıyoruz" denildi. 

ÖZDAĞ: KATİLLERİ TANIYORUZ, YARGILANANA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

10 Ekim Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Özdağ, katliam günü yaşananları hatırlattı. Emek ve demokrasiden korkanların katliamı gerçekleştirdiğini Özdağ, "Bu katliam sadece iki IŞİD'li tarafından değil, bu ülkede barıştan korkan insanların bile isteye gerçekleştirdiği katliamdır. Bizler katillerimizi tanıyoruz. Bu katliamın bütün failleri yargılanana kadar peşini bırakmayacağız" dedi. 

Göstermelik süren duruşmalara dikkat çeken Özdağ, "Bizler diyoruz ki, bu katliamın azmettiricilerine kadar, bu katliamın dahili olan herkes yargılanıncaya kadar adalet mücadelemiz devam edecek. Unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı. 

"Gün gelecek, devran dönecek katiller halka hesap verecek" sloganıyla anma etkinliği sona erdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız