Güncel

İzmir'de 33'ler için adalet zinciri

İzmir'de kurulan adalet zincirinde 33'lerin isimlerini tek tek sayan gençlik örgütleri, hiçbir baskının yürüttükleri adalet mücadelesinden alıkoyamayacağının altını çizdi. Gençlik örgütleri, "Onlara sözümüz devrim olacak" dedi.

19 Temmuz 2022 Saat: 08:58
İzmirde 33ler için adalet zinciri
İzmir'de 33'ler için adalet zinciri

Gençlik örgütlerinin Suruç katliamının 7. yılı yaklaşırken kent kent 33'ler için yürüttüğü adalet mücadelesi ve 20 Temmuz eylemlerine katılım çağrıları sürüyor. İzmir'de bir araya gelen gençlik örgütleri Karşıya çarşıda adalet zinciri oluşturdu. 

33 düş yolcusunun fotoğrafları ile hasta tutsakların ve adalet arayanların fotoğraflarıyla zincir oluşturan gençlik örgütleri, 33 düş yolcusunun 7 yıl önce neden Kobanê'ye yola çıktığını, katliamın nasıl gerçekleştiğini ve adalet mücadelesinde uğradıkları haksızlıkları hatırlattı. 

7 yıldır sokak sokak adalet aradıkları gibi mahkeme salonunda da sorumluların yargılanması için mücadele yürüttüklerini dile getiren gençlik örgütleri hiçbir baskının, gözaltının, tutuklamanın kendilerini alıkoyamayacağını kaydetti. 

"Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde, 33 düş yolcusunun isimleri tek tek sayıldı ve "Yaşıyor" yanıtı Karşıyaka'da yankılandı. 

Gençlik örgütleri eylemlerini, "Onlara sözümüz devrim olacak" sloganıyla sona erdirdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız