Güncel

İzmir'de avukatların dayanışma zincirine müdahale

İzmir Barosu vestiyeri önünde toplanan avukatlar, cübbelerinin yakalarına Gülmen ve Özakça'nın fotoğraflarını asarak, ağızlarına maske taktı.

17 Mayıs 2017 Saat: 15:50
İzmir'de avukatların dayanışma zincirine müdahale
İzmir'de avukatların dayanışma zincirine müdahale

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şube üyesi avukatlar, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 69 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla adliye binasında "Dayanışma zinciri" oluşturdu.

İzmir Barosu vestiyeri önünde toplanan avukatlar, cübbelerinin yakalarına Gülmen ve Özakça'nın fotoğraflarını asarak, ağızlarına maske taktı.Kısa bir süre sonra adliye içerisinde avukatların etrafını saran polis, adliye içerisinde eylem yapmanın yasak olduğunu gerekçesiyle müdahale etti. Avukatlar yerlerde sürüklenerek ve darbedilerek adliye dışına çıkarıldı.

Adliye dışında oturma eylemine geçen avukatlara bu kez biber gazı sıkıldı.Avukatlar sık sık, "Nuriye Semih yalnız değildir" sloganları attı.

Polis müdahalesinin ardından açıklama yapan ÇHD Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan, mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, "En demokratik hakkımızı kullanmamıza bile izin vermiyorlar. Buna bile tahammülleri yok. 10 dakikalık barışçıl bir eyleme bile tahammülleri yok."dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız