Güncel

İzmir'de Barış mitingi talebinden vazgeçmeyeceklerini açıkladılar

Emek ve Demokrasi Güçbirliği, OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanan İzmir 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi için basın toplantısı düzenledi.

29 Ağustos 2016 Saat: 14:56
İzmir'de Barış mitingi talebinden vazgeçmeyeceklerini açıkladılar
İzmir'de Barış mitingi talebinden vazgeçmeyeceklerini açıkladılar

İzmir Emek ve Demokrasi için Güçbirliği Platformu, "Faşizme, Darbelere ve Savaşa Karşı, Demokrasi ve Barış İstiyoruz" sloganıyla Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı miting İzmir Valiliği'nin engeline takıldı. Mitingle ilgili yapılan başvuruya yanıt veren İzmir Valiliği, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun, toplantı ve gösteriş yürüyüş hakkına yasak getiren 11. maddesinin M bendine değinerek, 1 Eylül Günü 'Demokrasi ve Barış' talebiyle ilgili miting ve yürüyüş yapılmasını talebini reddetti. Yasak sadece miting ve yürüyüşle de sınırlı kalmadı, kararda stant açılması, bildiri dağıtılması, afiş ve pankart asılması da yasaklandı. 

Yasaklanan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingiyle ilgili, İzmir Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği, basın toplantısı düzenledi. Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube'de gerçekleşen basın toplantısına çok sendika, oda, siyasi parti ve kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Basın toplantısında açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ilan edilen OHAL'le barış talebinin dillendirilmesine engel olunmak istendiğine vurgu yaparak "AKP iktidarı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı karşı darbe girişimiyle otoriter, baskısı, sömürü düzenini güçlendirmeye çalışıyor. Kırıntısı kalan demokrasinin OHAL'le birlikte askıya alınıyor. Bunu Valiliğin, yasak kararı ile bir kez daha tespit etmiş bulunuyoruz" dedi. 

'VALİLİKLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ'

Barışa duyulan özlemin İzmir Valiliği tarafından anlaşılmadığını da belirten Sarı şunları söyledi "Ama biz talebimizden vazgeçmiş değiliz. Bugün İzmir Valisiyle bir görüşme talep edip, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İzmir'de bir miting yapmak istediğimizi dile getireceğiz. Ama yasak ısrarlarından vazgeçmezlerse meydanlardan çekileceğimizi kimse düşünmesin, barış ve kardeşlik taleplerini başka bir şekilde dillendireceğimizi tertip komitesi adına buradan duruyoruz" 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız