Güncel

İzmir'de 'Devrimci Tutsaklara Özgürlük' eylemi

Yerel seçim sürecinin ardından Van eylemleri ile yoğunlaşıp, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüme iradesi karşısında pervasızlaşan gözaltı ve tutuklamalara karşı İzmir'de ilerici-devrimci kurumlar tarafından gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

28 Mayıs 2024 Saat: 10:50
İzmirde Devrimci Tutsaklara Özgürlük eylemi
İzmir'de 'Devrimci Tutsaklara Özgürlük' eylemi

HABER: ERKAN SOYLU

FOTOĞRAF: BERKCAN ZENGİN


https://www.nethaberajansi.com/

Sistemin çok yönlü krizlerin derinleştiği bir evrede geniş işçi ve emekçi kitlelere gözdağı vermek, devrimci güçler şahsında toplumsal muhalefeti sindirmek için yürütülen baskı ve tutuklamalara karşı mücadele çağrısı yapıldı. Alsancak'ta bulunan ÖSYM önünde toplanan devrimci kurumlar "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz! Devrimci tutsaklara özgürlük!" şiarlı pankart açarak yürüyüş gerçekleştirdi.

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA

Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yürüyüş boyunca, gerçekleştirilen ve megafonla duyurulan konuşmalarda son süreçte yoğunlaşan baskı, yasak ve tutuklamalar teşhir edilirken, devrimcilerin, sosyalistlerin on yıllardır yılmadan yürüttüğü mücadelenin altı çizildi. İşçileri, emekçileri açlığa, yoksulluğa, sefalete sürüklen düzenin aynı zamanda toplumun direnen, mücadele eden güçlerini hedef haline getirdiği vurgulandı. İsrail siyonizminin Filistin'de gerçekleştirdiği katliamların, mülteci kampına yönelik gerçekleşen alçak saldırının da işlendiği konuşmada, Filistin halkının direnişi desteklenirken, Siyonistler ve işbirlikçileri lanetlendi, egemen sınıflar ve AKP iktidarının politikaları kınandı. Yürüyüş, coşkulu sloganlarla Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar sürdü.

TUTUKLAMALARA KARŞI HER YERDE MÜCADELE SÜRECEK

TSKM önünde eylemi örgütleyen kurumlar adına ortak basın metni okundu. Açıklamada son dönem iktidarın artan baskı ve tutuklama saldırganlığı, 1 Mayıs'ta işçi ve emekçilerin meydanı olan Taksim yasağını tanımayıp Taksim'e yürüme iradesi gösteren güçlere yönelik gözaltı ve tutuklamalar, yine Van’da irade gaspına karşı direnenlere yönelik baskı tutuklamalar ile Kobane davası cezaları karşısında her yerde mücadelenin süreceği vurgulandı.

HİÇ BİR BASKI VE ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “1 Mayıs günü farklı noktalardan Taksim’e çıkmaya çalışan yüzlerce işçi, öğrenci ve devrimci gözaltına alındı, ardından 3 Mayıs’ta ev baskınlarıyla 50’ye yakın yoldaşımız gözaltına alındı ve tutuklandı. Tutuklanan arkadaşlarımızı almak için mücadelemiz sürerken 20 Mayıs günü yine 36 ev baskını ve 27 arkadaşımız gözaltına alınarak, tutsak edildi. Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı yapılan dayanışma eylemlerine destek veren ve halkın iradesine sahip çıkmaya çalışan devrimciler, İbrahim Kaypakkaya’yı anmak isteyen yoldaşlarımız da bu süreçte gözaltına alınıp tutuklandı. 1 Mayıs’ın kitlelerde yarattığı devrimci etkinin bilincinde olan saray rejimi, 1 Mayıs’ta işçilerin kendi alanına çıkmasını engellemek için uyguladığı fiili OHAL’ini hala daha devam ettiriyor.”

TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Karşımızda emeği, doğayı, kentlerimizi, yaşamlarımızı sömürerek, şiddetle bastırarak ayakta kalmaya çalışan egemen sınıfın iktidarı olduğu, ülkemizde ağır bir ekonomik krizin yaşandığı,  önümüzdeki dönemde bu krizin işçi ve emekçiler için, yoksullar için daha da ağırlaşacağı vurgulanan açıklamada,  “Bu nedenle Sermaye sınıfı, egemenler işçi sınıfını daha da örgütsüz, daha da eylemsiz kılmak istiyor. Fabrikalarında iş cinayetlerine izin verenler, işçilerin kanını emenler, açlığı ve işsizliği işçinin fıtratı hâline getirenler, devrimden, işçi ve emekçilerden, kitlelerin direnişinden korkmaktadır. Tutsak edilen arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemiz sürecektir.”ifadelerine yer verildi.

Eylemde yer alan kurumlar ise şöyle:Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), Enternasyonal Komünist İşçi Birliği, İşçi Birlikleri Sendikası, Kaldıraç Hareketi, Komünist KÖZ, Odak, Partizan, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Söz ve Eylem, Sosyalist Emekçiler Partisi, Sosyalist Meclisler İnsiyatifi.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız