Güncel

İzmir'de ekonomik krize karşı mücadele çağrısı

İZMİR - HDP ve Yeşil Sol Parti Karşıyaka İlçe Örgütleri’nin, ekonomik krize ilişkin yaptığı açıklamada sefalet ve yoksulluğa karşı mücadele çağrısında bulunuldu.

24 Ağustos 2023 Saat: 23:15
İzmirde ekonomik krize karşı mücadele çağrısı
İzmir'de ekonomik krize karşı mücadele çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti Karşıyaka ilçe örgütleri, ekonomik krize ilişkin Karşıyaka İZBAN önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "İşsizlik, yoksulluk, açlık ve sefalete karşı; Durmayalım, dur diyelim" pankartı açılarak, "Ekmeğime, suyuma, toprağıma, dokunma" , "Zam, zulüm, işkence, işte AKP" sloganları atıldı. Açıklamaya  HDP MYK Üyesi Musa Piroğlu, Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk'ın yanısıra Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER),TÖP, KÖZ, Birleşik İşçi Kurultayı ve çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada konuşan HDP MYK Üyesi Musa Piroğlu, derinleşen ekonomik krizin sorumlusunun AKP-MHP iktidarı olduğunu belirterek, sesiz kalanlarında bu krizin sorumlusu olduğunu anımsattı. Piroğlu, halkların bu krizin faturasını ödemek zorunda olmadığını vurguladı.

'SEFALETE DUR DE'

Milletvekili Burcu Gül Çubuk da, AKP-MHP faşizminin ülkenin getirdiği yeri bildiklerini söyleyerek, halkların emekleri üzerinden kendisini var eden AKP'nin rant devşiren faşizmine karşı mücadele etmekten başka bir seçeneğin olmadığını söyledi. Yoksulluktan çıkışın örgütlü müadelede geçtiğini söyleyen Çubuk, herkesi sefalet içindeki yaşama "Dur" demeye çağırdı.

SARAYIN YÜZYILLIK KRİZİ

Daha sonra açıklamayı yapan HDP Karşıyaka ilçe Eşbaşkanı Gönül Yalçın, seçimlerin hemen ardından sarayın yeni yüzyılı olan zamların hayat pahalılığı, vergiler, baskı ve şiddetin katlanarak arttığını söyledi.

Seçimlerin üzerinden iki ay geçmeden akaryakıtın yüzde 70 zamlandığını ifade eden Yalçın, "Başta tüketim olmak üzere KDV-ÖTV ve tüm vergiler artırıldı. Ulaşım hemen her yerde yüzde 50 üzerinde zamlandı. Ekmek su zorunlu tüketim maddelerinde iki katına varan fiyat artışları oldu. Milyonlarca insanın açlık sınırının altında 12 bin 500 TL ücret ile çalışmaya mahkum edildiği ev kiraları 10-12 bin TL olduğu, bir simit’in 10 tl milyonlarca emeklinin 7 bin 500 TL aylık aldığı bir ülkenin bekası" dedi.

SEFALETE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

İnsanca bir yaşam istediklerini dile getiren Yalçın, "Sermaye tarafından doğanın talan edilmesinin son bulmasını, savaş politikalarından hemen vazgeçilmesini, buralara harcanan bütçenin halkların yararına kullanılmasını, Kürt sorununun barışçıl demokratik yollarla çözülmesini, Emekli ve çalışanlara insanca yaşayacağı bir ücret verilmesini, güvencesiz ve işsiz insanların zorunlu ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Tüm halklarımızı bir avuç azınlığın serveti ve iktidarı uğruna toplumun ezici çoğunluğunun sefalet içinde yaşadığı düzene karşı örgütlenme ve mücadele etmeye çağırıyoruz" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız