Güncel

İzmir'de gözaltında kayıplarlar için çağrı: İsmail Bahçeci nerede?

İHD İzmir Şubesi kayıpların fotoğraflarıyla Konak eski Sümerbank önünde yan yana geldi.

31 Aralık 2023 Saat: 09:55
İzmirde gözaltında kayıplarlar için çağrı: İsmail Bahçeci nerede?
İzmir'de gözaltında kayıplarlar için çağrı: İsmail Bahçeci nerede?

ERKAN SOYLU


Basın açıklamasını okuyan Ahmet Çiçek, Marmara Üniversitesi öğrencisi İsmail Bahçeci'nin Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu başkanı olduğunu ve defalarca gözaltına alınarak işkence gördüğünü söyledi.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Bahçeci hakkında 1993'te arama kararı çıkartıldığını ve Bahçeci ailesinin evine defalarca baskın düzenlendiğini aktaran Çiçek, Bahçeci'nin aile evinden ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti.

24 Aralık 1994'te Bahçeci ailesini telefonla arayan bir kişinin "Oğlunuz gözaltında, ona sahip çıkın" dediğini belirten Çiçek, bunun üzerine baba Şehmus Bahçeci'nin hemen Gayrettepe Emniyet Müdürlüğüne ve DGM İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğunu ancak gözaltı işleminin inkar edildiğini söyledi.

İsmail Bahçeci'nin kardeşi Metin Bahçeci'nin, İsmail Bahçeci'ye acil durumlarda haberleşmek üzere bir telefon numarası verdiğini aktaran Çiçek, aynı günlerde telefon numarasının sahibi V.D.'nin işyerine baskın düzenlendiğini belirtti. "V.D. baskın sırasında iş yerinde olmadığı için V.D.'nin ağabeyi gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Şubede kendisine kardeşinin telefon numarasının yakalanan bir 'örgüt mensubunun' üzerinde çıktığı söylendi" diyen Çiçek, 1995 yılında Ankara'da gözaltındaki bir kişinin "Seni de İsmail Bahçeci gibi kaybederiz" denilerek tehdit edildiğini aktardı.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

24 Aralık 1994'ten bu yana Bahçeci ailesinin evine baskın yapılmadığına işaret eden Çiçek, "Ailenin emniyet, savcılık ve hükümet nezdinde yaptığı tüm başvurular sonuçsuz bırakıldı. Gözaltı işlemini reddeden devlet yetkilileri, İsmail Bahçeci'nin hayatını korumaya yönelik önlemleri almadı. Yargı makamları olayla ilgili delilleri toplamadan, tanıkları dinlemeden ve etkili soruşturma yapmadan dosyayı kapattı" dedi.

Çiçek, "Buradan iktidar ve yargı makamlarına, İsmail Bahçeci'nin akıbetini, bedeninin bulunduğu yeri ve bu insanlığa karşı suçun tüm sorumlularını açığa çıkarma görevini yerine getirme çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız