Güncel

İzmir'de ikinci Adalet Nöbeti: Temel hak ve özgürlükler için yürüyeceğiz

İZMİR -İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ikincisi düzenlenen 'Adalet Nöbeti'nde 25 Kasım günü yapılacak 'Demokrasi Yürüyüşü'ne çağrı yapıldı.

23 Kasım 2023 Saat: 19:29
İzmirde ikinci Adalet Nöbeti: Temel hak ve özgürlükler için yürüyeceğiz
İzmir'de ikinci Adalet Nöbeti: Temel hak ve özgürlükler için yürüyeceğiz

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 'yargı darbesi' ve hukuksuzluklara karşı 25 Kasım'da yapılacak 'Demokrasi Yürüyüşü' öncesinde İzmir Adliyesi önünde 'Adalet Nöbeti' eylemlerinin ikincisini gerçekleştirdi. Nöbet eylemine, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. "Herkes için adalet, adalet için demokrasi" pankartı açılan nöbet eyleminde, "Hak, hukuk, adalet", "Faşizme karşı omuz omuza", "Çetelere değil eğitime bütçe" ve "Vergide adalet istiyoruz" sloganları atıldı.

'TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN YÜRÜYECEĞİZ'

Nöbette konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı, "Adaletsizlik her yerde" dedi. Adaletsizliğin ortasında adalet isteyenlerin yan yana durmasının önemine vurgu yapan Sarı, "Eğer sizi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtan AYM'yi tartışılır hale getirirseniz oturduğunuz koltuklarda tartışılır hale gelir. Bu noktada cumartesi günü gelirde ve vergide adalet, savaşa karşı barış, kadınlar, yurtsuz kalan öğrenciler, adalet, temel hak ve özgürlükler için yürüyeceğiz" diye konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven de, tek adam rejiminin önce meclisi şimdide Anayasa Mahkemesini devre dışı bıraktığını dile getirdi. Güven, "Anayasanın ortadan kaldırılması sonrasında kamu emekçilerinin iş güvencesinden, insanların yaşam hakkında, yoksul çoukların eğitim hakkından bahsedemeyiz. Çonka tüm bunlar tek adam rejiminin iki dudağı arasındadır. Bizler bunları adamın iki dudağı arasına bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

'ÜLKENİN ADALET İÇİNDE YALAMASI İÇİN BİRLİKTEYİZ'

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ise şöyle konuştu: "Anayasamızı, hukuk devletini savunmak, ülkenin hukuk, adalet içinde yaşaması için birlikteyiz. Sağlıkta, eğitimde adalet arayacağız" dedi. İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Ali Aydın da, Türkiye'de ihlal edilmeyen hak kalmadığını belirterek, "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin tüm maddelerini ihlal edilmiş, Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde en çok yargılanan ülke olmuştur. En yakın örneklerinden biri de Cumartesi Anneleridir. AYM 'toplantı, gösteri hakkı vardır' demesine rağmen bu hak sürekli engellenmeye çalışıldı. Bu hak ihlali ve sınırlamanın adil olduğunu söyleyebilir miyiz? Siyasal iktidar yargı eliyle insanları açlıkta birleştiriyor. Biz ise buna karşı mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Nöbette 25 Kasım günü Konak'ta düzenlenecek 'Demokrasi Yürüyüşü'ne de çağrı yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız