Güncel

İzmir'de işkenceye karşı eylem

İzmir'de 26 Haziran dolayısıyla düzenlenen eylemde işkencenin karşı birlikte mücadelenin süreceği kaydedildi

28 Haziran 2022 Saat: 10:55
İzmirde işkenceye karşı eylem
İzmir'de işkenceye karşı eylem

Eylemde, işkenceye maruz kalanların yaşadıkları acıların bir daha tekrarlanmaması için her türlü desteğin de sağlanacağı kaydedildi. 

26 Haziran İşkence Görenlerle Dayanışma Günü vesilesiyle İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunun Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yapıldı. İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, İnsan Hakları Gündemi Derneği, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, Özgürlük için Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Hak İnisiyatifi Derneği, İmece Der, Halkların Köprüsü Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği'nin ortak düzenlediği eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. 

"26 Haziran İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü. İşkencesiz bir dünya mümkün" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Coşkun Üsterci okudu. İnsanlık onuruna sahip çıkmak ve işkenceyi önlemenin aynı zamanda tüm toplumun sorumluluğu olduğunu kaydeden Üsterci, "İnsan ve yurttaş olmak için, bizi toplum yapan müşterek bağı korumak için işkencenin yol açtığı acıları görmek ve dayanışmayı büyütmek zorundayız" dedi. 

Üsterci, dün olduğu gibi bundan sonra da tüm örtbas etme, korkutma, susturma çabalarına karşın, başlarına geleni kader olarak kabul etmeyip, yüksek sesle haykırabilmeleri için işkence görenlerin her koşulda yanında olmaya; maruz kaldıkları işkenceyi belgeleyip raporlamaya; fiziksel ve ruhsal onarım süreçlerine destek vermeye; adalete erişimlerine yardımcı olmaya; yaşadıkları acıların bir daha asla tekrarlanmaması için cezasızlıkla mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi .

Eylem, "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "İnsanlık suçu işkencedir" sloganıyla sona erdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız