Güncel

İzmir'de kadınlar zamları protesto etti

Krizin biz yaratmadık bedelini de ödemeyeceğiz" diyen kadınlar faturaları yaptı. Kadınlar, "Temel kamusal hizmetler paralı olmaktan çıkartılsın ve kadınların/LGBTİ+’ların ihtiyaçları dikkate alınarak genişletilsin" dedi.

20 Şubat 2022 Saat: 01:13
İzmirde kadınlar zamları protesto etti
İzmir'de kadınlar zamları protesto etti

E.SOYLU


İzmir Kadın Platformu'nun çağrısıyla Karşıyaka İzban önünde bir araya gelen kadınlar, yapılan fahiş zamları elektrik ve doğalgaz fazuraları yakarak protesto etti. "Krizi biz yaratmadık bedelini de ödemeyeceğiz zamları geri al" yazılı pankartının açıldığı eylemde basın metnini Evrim Çakır okudu.

'ZAMLARDAN BIKTIK'
Her gün daha da derinleşen ekonomik kriz koşulları altında hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, "Her gün evlerimizde, marketlerde, pazarda, tükettiğimiz enerjide  hesap yapmaktan bıkıp usananlarız. Gıdadan, faturalara, hijyen ürünlerinden, sağlığa bütün temel ihtiyaçlara getirilen vergilerden, zamlardan bıktık usandık" dedi.

Krizin, yoksulluğun, İşsizliğin ve güvencesizliğin yükünü kadınların sırtına  yıkan patriyarkal kapitalizme karşı ayağa kalktıklarını kaydeden Çakır, "Geçinemiyoruz, artık yeter, inin sırtımızdan" diye belirtti.

'SERMAYEDARLAR İKTİDAR TARAFINDAN KORUNUYOR'
AKP iktidarının tüm yetkileri elinde topladığına işaret eden Çakır, ülkeye sunduğu tek gerçeğin ise yoksulluk, işsizlik ve faşizm olduğunu söyledi. Çakır,  yaşanan kriz karşısında bir avuç sermayedarın iktidar tarafından korunduğunu da vurguladı.

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ' 
Kadınların hayatları ve hakları için böyle yaşamaya razı gelmeyeceğini vurgulayan Çakır, "Krize, yoksulluğa, güvencisizliğe, patriyarkal  kapitalizme karşı isyanımızla, öfkemizle yan yana gelecek, yaşamak istediğimiz eşit, özgür, sömürüsüz bir dünya için mücadelemizden bir adım geri atmayacağız. Ve her yıl olduğu gibi bu yıl 8 Mart’ta da taleplerimizle yan yana gelecek, haklarımızı kazanmak için direnişi büyüteceğiz" dedi.

Çakır, şu talepleri sıraladı. 
???? "Temel kamusal hizmetler paralı olmaktan çıkartılsın ve kadınların/LGBTİ+’ların ihtiyaçları dikkate alınarak genişletilsin.  
???? Ülkenin bütün kaynaklarına çöken, bütün temel haklarımızı bize fahiş fiyatlarla satan şirketler kamulaştırılsın. 
???? Kiralara üst sınır getirilsin. Ev işçisi kadınlar için babalarına, kocalarına bağlı olmaksızın sağlık sigortası yapılsın. Emeklilik hakkı tanınsın.  
???? İşsiz kadınların, kayıt dışı ve göçmen kadınların hakları güvence altına alınsın.  
???? Esnek ve güvencesiz çalıştırma ve kadınları iş gücünün dışına atan ayrımcılık yasaklansın. Kadınların tam zamanlı, güvenceli ve insanca bir gelir sağlayan işlerde çalışabilmesine olanak veren istihdam politikaları üretilsin."

Kadınlar daha sonra "Hükümet istifa" sloganıyla faturaları yaktı.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız