Güncel

İzmir'de kayyuma karşı açıklama: Direneceğiz

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Hakkari Belediyesi'ne yönelik kayyum gasbına ilişkin açıklama yaptı.

4 Haziran 2024 Saat: 09:49
İzmirde kayyuma karşı açıklama: Direneceğiz
İzmir'de kayyuma karşı açıklama: Direneceğiz

"Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz", pankartının açıldığı eylemde, kayyum siyaseti alkış, zılgıt ve ıslıklarla protesto ediliyor. "Baskılar bizi yıldıramaz" ,"Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganının atıldığı eylemde, Van'da irade gasbına karşı halkın kazanım getiren görkemli direnişi hatırlatıldı. 

'İRADE GASBINA SON VERİLMELİDİR'
Basın metnini okuyan Nihat Filiz, iktidarın geçmiş iki dönemde olduğu gibi bir kez daha siyasallaşmış yargı eliyle hukuki olmayan gerekçeler öne sürerek seçimleri anlamsızlaştırıp araçsallaştırırarak anayasal suç işlediğini kaydetti. Filiz, "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak,  Hakkâri halkının iradesini, hak ve özgürlüklerini savunmaya ve dayanışma içinde olmaya, bu antidemokratik zihniyete karşı, kutuplaştırma ve düşmanlaştırma çabalarını aşarak, demokratik bir ülkeyi inşa etme mücadelemizi demokrasiden yana olan tüm kesimlerle yan yana gelerek sürdürmeye devam edeceğiz. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle halkın iradesinin gasp edilmesine son verilmelidir. Seçilmiş Hakkari Belediye Eşbaşkanı serbest bırakılarak derhal görevine iade edilmelidir" dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız