Güncel

İzmir'de KHK eylemi 261 haftadır sürüyor

İZMİR – KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin sürdürdükleri oturma eylemi 261’inci haftasına girerken, emekçiler görevlerine dönene kadar mücadele kararlılığını yineledi.

28 Eylül 2023 Saat: 08:26
İzmirde KHK eylemi 261 haftadır sürüyor
İzmir'de KHK eylemi 261 haftadır sürüyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle Karşıyaka Çarşı’da düzenlediği oturma eylemi 261’inci haftasında devam etti. "İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. “Hak ihlallerine hayır, işimize geri döneceğiz" pankartı açılan açıklamada sık sık, "Hak, hukuk, adalet" ve "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, İhraç edilenlerin her birinin bir rakam değil, bir insan yaşamı olduğunu ve dolayısıyla karşılaştığı ihlal sadece bir alanda olsa dahi yaşamının diğer alanlarını da etkilediğini söyledi. Beyazadam, “İhraç edilenlerin; ruhsal durumları, aile ve sosyal ilişkileri, sağlık ve ekonomik durumları bozulmuştur. Tespit edilebilen intihar ve intihar girişimleri, boşanma vakaları, psikolojik tedavi ihtiyaç talepleri günden güne artış göstermiştir. İhraç edilen yüzbinlerce insan ve milyonlara varan aileleri ile birlikte ayrımcılığa, sosyal dışlanmaya ve yoksullaşmaya maruz bırakılmıştır. OHAL'in eğitim hakkı, çalışma yaşamı, seyahat hakkı vb. alanlar başta olmak üzere yaşamın hemen her alanında ağır hak ihlallerine yol açtığı görülmektedir” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

KESK'e bağlı sendika üyelerinin asılsız ihbarlar ve önceden hazırlanmış olan  listelerle sorgusuz sualsiz ihraç edildiğini hatırlatan Beyazadam, sendikal eylemlere katıldıkları için on binlerce kamu emekçisinin cezalandırdığını ifade etti. Beyazadam, “KESK olarak, ihraçlara, açığa almalara ve her türlü adaletsizliğe karşı ilk günden itibaren hukuki, fiili ve meşru tüm yollara başvurarak karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Açlıkla terbiye etme politikaları karşılık bulmayacaktır. İhraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız