Güncel

İzmir'de KHK eylemi 267'nci haftasında

İZMİR - KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için yapılan oturma eyleminin 267'nci haftasında, ihraç edilen emekçilerin barışı, özgürlüğü ve insan haklarını savunduğu vurgulandı.

8 Kasım 2023 Saat: 23:41
İzmirde KHK eylemi 267nci haftasında
İzmir'de KHK eylemi 267'nci haftasında
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle sürdürdüğü oturma eylemi 267'nci haftasında Karşıyaka Çarşı girişinde devam etti. "İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı. Açıklamaya kamu emekçilerinin yanı sıra kentte bulunan siyasi parti ve kurum temsilcileri de katıldı. 
‘KAMUSAL EĞİTİMDEN UZAKLAŞILDI’ 
Açıklamada konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şube Sekreteri Hasan Göçer, cemaat ve tarikatların sırtını iktidara yaslayarak güçlenmeye çalıştığını vurguladı. Kamusal ve laik eğitim anlayışından hızla uzaklaşıldığını belirten Göçer, "İktidarın, gerici toplum inşa etme politikaların sonucunda cemaatlerin ve tarikatların eğitim üzerindeki ağırlığı giderek artmıştır. Geçilmeyen köprülere, uçulmayan hava alanlarına milyarlar harcayan iktidar, eğitime, öğrencilerin barınma burs gibi gereksinimlerine yeterli yatırımı yapmamış, çaresiz vatandaşlar için tarikat ve cemaatler zorunlu adres durumuna sokulmuştur. Bu politikalar sonucunda gençler, bu yurtlarda intihar ediyor, tacize uğruyor ve öldürülüyor" dedi.  
‘EMEKÇİLER ÇOKLU HUKUKSUZLUĞA MARUZ BIRAKILDI’ 
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamu emekçilerinin çoklu hukuksuzluğa maruz bırakıldığını kaydeden Göçer, "267 haftadır KHK'ler ile işlerinden ihraç edilen arkadaşlarımız için bu alanda toplanıyoruz. Her defasında da söylediğimiz gibi ihraç edilen arkadaşlarımızın darbeyle en ufak ilişkisi yoktur, olamaz da! Bunu siz de biliyorsunuz. 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek siyaseten muhalif gördüğünüz arkadaşlarımızı da ihraç ettiniz. Onlar hakikatin yanında oldukları için muhalifti sizler için. Onlar demokrasinin, barışın, özgürlüğün ve insan haklarının yanında oldukları için muhalifti sizler için. Talana ve kıyıma, zulme ve zalime, haksızlığa ve hukuksuzluğa, ötekileştirmeye ve yalnızlaştırmaya karşı oldukları için muhalifti sizler için" diye belirtti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız