Güncel

İzmir'de KHK eyleminde MEB’e çağrı: Önlem al I 10 Mayıs eylemine çağrı

KHK eyleminin 291'inci haftasında “Okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz” denildi.

9 Mayıs 2024 Saat: 12:53
İzmirde KHK eyleminde MEB’e çağrı: Önlem al I 10 Mayıs eylemine çağrı
İzmir'de KHK eyleminde MEB’e çağrı: Önlem al I 10 Mayıs eylemine çağrı

TÜRKER DEMİRCİ  I nethaberajans1@gmail.com


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için Karşıyaka iskele karşısında düzenlediği basın açıklaması ve oturma eylemi 291’inci haftasında devam etti.

"EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DE”, “ ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR" pankartı açılan açıklamada "Öfkeliyiz, yastayız, iş bırakıyoruz", "Ölüme karşı yaşamı savunuyoruz" ve "Eğitim emekçisine şiddet politiktir" dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık “Yasta Değil İsyandayız", “Birleşe Birleşe Kazanacağız”  ve "Karanlığa Teslim Olmayacağız" sloganları atıldı.  

Basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli okudu.  İktidarın her alanda izlediği nefret ve şiddet politikaları nedeniyle öğretmenlerin yaşam alanlarında öldürüldüğünü dile getiren Danyeli, Samsun İlkadım Belediye Ortaokulu'nda İngilizce Öğretmeni olan Saadet Çay'ın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldüğünü anımsatarak, "Cezasızlık politikaları kadınları sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında şiddete maruz bırakıyor. Katledilen kadınların sesi olmak için sokaklara çıkan kadınlar baskıyla darp edilip gözaltına alınıyorsa, yönetenlerin politikalarını eleştirdiğinde cezaevine konuluyorsa kadın cinayetleri münferit değil politiktir" dedi.

Bir 6 kişi ve şunu diyen bir yazı 'SEREERR SSI seAuna EFE İBRAHIM OKTUGANE SSI EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DE! ÖĞRETMENE SİDDETE HAYIR Tay ÖLUME YASA/ SAVUNUY BGITIM SEY EĞİTİMSEN İZMİR 2 NOLU ŞUBE KESK 1905' görseli olabilir

EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Yine İstanbul Eyüpsultan'da özel bir okulda müdür olan İbrahim Oktugan'ın bir öğrencisi tarafından öldürüldüğünü ifade eden Danyeli, şiddetin okulları da sararak, eğitim emekçilerini hedef haline getirdiğini vurguladı. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olayları yaşandığını kaydeden Danyeli, "Şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir Eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarla eğitim sisteminin tüm başarısızlığının nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesi, Cimer uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesidir" diye belirtti 

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

BAKANLIĞA ÖNLEM AL ÇAĞRISI

2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi için bu politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini  ifade ederek, "Okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yapboz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyor, İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

10 MAYISTA EYLEM ÇAĞRISI 

Öte yandan, 10 Mayıs’ta ‘Eğitim’de Şiddet Yasasını Çıkartın ARTIK YETER’ diye saat 13.00’de, Konak, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan basın açıklamasına çağrı yapıldı.

Bir ‎13 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎JLIFE أ3 Cũn aese zet،iا Teslim! p3ceи ลิดงน 23 තගസ EMEKSISINE 1D以T OLITIATA BRAHIM TEK SOKTUBANS 041 小 TÜR EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DE! ÖĞRETMENE SİDDETE HAYIR OFKELIYIZ YASTAYIZ is BIRAKIYORI ÖLÜME ÖLÜMEKARSI KARSI YAŞAMI SAVUNUYORUZ YORUZ MAITIME İTİMSEN İZMİR 2 NOLU ŞUBE KESI‎'‎‎ görseli olabilir

Bir 4 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 3 kişi, kalabalık, sokak, gazete bayisi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi, kalabalık ve şunu diyen bir yazı 'DÜny TÜRKIYE သု VIG ΖαΜίτί CUMA GUNU ALANLARA ÖLÜMEKARSI ŐLÜME KARŞI OFKELİYİZ is ASTAYIZ YASTAYIZ BIRAU ORKELIYIZ' görseli olabilir

Bir 8 kişi, Brandenburg Kapısı ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi, Brandenburg Kapısı, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 6 kişi, satranç, sokak ve kalabalık görseli olabilir


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız