Güncel

İzmir'de KHK’li ihraçlar için yapılan eylemlerin 170. haftasında 1 Mayıs kutlaması

İzmir'de Eğitim Sen 2 No’lu Şubenin KHK ile ihraç edilen emekçilerin göreve alınması için yaptığı oturma eylemlerinin 170. haftasında 1 Mayıs kutlandı.

29 Nisan 2021 Saat: 08:23
İzmirde KHK’li ihraçlar için yapılan eylemlerin 170. haftasında 1 Mayıs kutlaması
İzmir'de KHK’li ihraçlar için yapılan eylemlerin 170. haftasında 1 Mayıs kutlaması

YÜKSEL UYGUN


İhraçlara karşı Eğitim Sen 2 No’lu şubenin yaptığı oturma eylemlerinin 170.haftasında 1 Mayıs kutlandı.

Karşıyaka iskele karşısında bir araya gelen eğitim emekçilerinin eylemine KESK İzmir Şubeler Platformu, Genel-İş İzmir 2 ve 8 No’lu şubeler, Emek Partisi yöneticileri ile HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.

“Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “İş ekmek özgürlük”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atan işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ta birleşik mücadele vurgusu yaptı.

Açıklamada söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, İkizdere’de direnen emekçileri selamlayarak 1 Mayıs’ta yasaklamalara karşı her yerde alanda olmanın önemli olduğunu söyledi.

“MÜCADELEMİZİ YASAKLARLA YOK EDEMEZSİNİZ”

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nursel Yücesoy ise “Bu ülke insanına dair umudumuz tamdır. İşçisi ve köylüsüyle, kamu emekçisi ve esnafıyla, genciyle ve yaşlısıyla kendi geleceğine sahip çıkacaktır. İktidarlar geçici, halklar kalıcıdır. Tüm bileşenleriyle bu toplum basiretini gösterecek ve kendisini yıkıma götürenlerden hesabını soracaktır” dedi.  

Adalet arayışlarına her alanda devam edeceklerini söyleyen Yücesoy, “İdari tasarrufla ihraç ettiklerinizin hukukunu yok saydınız. Adalet mekanizmalarının işleyişini engellemek için komisyonu kullanıyorsunuz. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşeni olarak sizleri bir kez de bu alandan uyarıyoruz. Suç işliyorsunuz. OHAL komisyonunu aldığı ret kararlarıyla birlikte lağvedin. Arkadaşlarımız bir an önce işlerine iade edin” diye konuştu.

KHK’ler ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin direnişinin de 1 Mayıs coşkusunun da dört duvar arasına sıkıştırılamayacağını belirten Yücesoy, “Mücadele irademizdir, yasaklamalarla yok edemezsiniz. Yaşasın haklı mücadelemiz, yaşasın 1 Mayıs” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız