Güncel

İzmir'de sağlık emekçileri ek ödemelerdeki kesintileri protesto etti

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi emekçileri, salgın sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasını protesto etti.

15 Haziran 2020 Saat: 19:00
İzmirde sağlık emekçileri ek ödemelerdeki kesintileri protesto etti
İzmir'de sağlık emekçileri ek ödemelerdeki kesintileri protesto etti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 Nolu Şubesi, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez Koop İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi emekçilerinin ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Dokuz Eylül Hastanesi önünde yapılan açıklamayı okuyan DEÜ Asistan hekimlerinden Dr. Ali Rıza Karabulut, pandemi sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek çalışanların ek ödemelerinde yüzde 20'den başlayan kesintiler yapıldığını söyledi.

Kesinti yapılmasını kabul etmediklerini söyleyen Karabulut, tasarruf yapılması gerektiğinde ilk yapılan çalışanların ücretlerinde kesintiye gidilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Karabulut, taleplerin karşılanması ve performans ödemelerinde yaşanan adaletsizliğin giderilmesi için ortak mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Karabulut sağlık emekçilerinin taleplerini şu şekilde sıraladı:

 Bugün için en acil olan; yapılan ücret kesintisinden geri dönülmelidir.
 Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmeli, üç ay tavandan yapılacağı duyurulan ek ödemeler tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ve meslek grupları ve istihdam biçimleri arasında adaletsizliğe neden olmayacak şekilde ödenmelidir.
 Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan bütün emekçileri ve geçmiş çalışma sürelerini de kapsayarak şekilde 5 yıla 1 yıl olarak düzenlenmeli, salgın döneminden kaynaklı olarak artı 1 yıl yıpranma payı hakkımız verilmelidir.
 Ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayarak, en az 3600 ek gösterge olacak şekilde kademeli olarak yükseltilmelidir.
 Sağlık alanında yeni atamaların hepsi kadrolu, güvenceli yapılmalıdır.
 Covid-19 enfeksiyonu geçiren sağlık emekçisinin zararının tanzimi için ‘mesleki risklere bağlı ortaya çıkan hastalık’ olarak kabul edilip, iş kazası/meslek hastalığı olduğuna dair düzenlemeler derhal yapılmalıdır.

İŞ BARIŞI BOZULUYOR
Tabip Odası İzmir Şube Sekreteri Lütfi Çamlı da ücretlerde yapılan ayrımların iş barışını bozulduğunu söyledi. Sabit ek ödemelerdeki kesintilere değinen Çamlı, "Tasarruf için akla gelen sağlık emekçilerinin ücreti mi? Sabit ödemelerimizden tasarruf yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Alkış değil emeğinizin karşılığını istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız