Güncel

İzmir'de sağlık emekçileri taş kaynattı: Açlık sınırındayız

"İnsanca yaşam" talebiyle eylem yapan İzmir'deki sağlık emek ve meslek örgütleri, "tenceremizde taş değil aş kaynasın" diyerek tencerede taş kaynattı.

5 Temmuz 2023 Saat: 20:29
İzmirde sağlık emekçileri taş kaynattı: Açlık sınırındayız
İzmir'de sağlık emekçileri taş kaynattı: Açlık sınırındayız

TÜRKER DEMİRCİ



İzmir'de bulunan sağlık emek ve meslek örgütleri, "insanca yaşam" talebiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. "Tenceremizde taş değil aş kaynasın. Açlık sınırında yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı altındaki temel maaşı kabul etmiyoruz" pankartının açıldığı açıklamada, "Geçinemiyoruz, maaşlara enflasyon oranında zam yapılsın", "Temel tüketim mallarında ÖTV/KDV kaldırılsın" ve "Personel açığı giderilsin" dövizleri taşındı. Taleplerin karşılanması için sık sık sloganlar atıldı.

'ARTIK GİBİ GÖRÜNEN RAKAM HIZLA ERİYOR'
Basın metnini okuyan SES Ege Üniversitesi Hastanesi Temsilcisi Dilaver Aslan, büyük şehirlerde 15 bin TL'yi aşan ev kiralarını karşılayamadıklarını ve maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını belirtti. İktidarın seçimlerden önce verdiği "en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak" sözünün üzerinden 55 gün geçtiğini hatırlatan Aslan, "Ama 55 gün önce önemli bir artış gibi gözüken rakam hızla erimeye devam ediyor. Türk lirası sadece son 55 günde dolar karşısında yüzde 25 değer kaybetti" dedi.

'KİRA YARDIMI VERİLMESİNİ İSTİYORUZ'
Enflasyon farkı ve yüzde 13 refah payıyla yüzde 30 artış yapılmasının lütuf gibi gösterildiğini sözlerine ekleyen Aslan, "Üstelik söz konusu artışın tüm kamu emekçilerine, emeklilere adil bir şekilde yansıyıp yansımayacağı hala belli değil. Konuya ilişkin yasa teklifinin Meclise sunulması bekleniyor. Sağlık emekçileri olarak yılda 2 kez bir maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmesi, vergi diliminin yoksulluk sınırı seviyesinde sabitlenmesi ve kiracı olan veya hali hazırda ev kredisi ödemekte olan tüm kamu emekçilerine seçim vaadi olarak sunulan kira yardımının verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TENCEREDE TAŞ KAYNATTILAR
Konuşmaların ardından sağlık emekçileri yanlarında getirdikleri tencerelerde taş kaynatarak, ekonomik krize dikkat çekti. Emekçiler son olarak taleplerinin yazılı olduğu siyah balonları uçuracak, iktidarın 35 bin liradan daha az bir maaş zammını kabul etmeyeceklerini ilan etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız