Güncel

İzmir'de Şeyhmus Eroğlu'nun akıbeti soruldu

İzmir'de "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" açıklamasında 21 Eylül 1995 tarihinde gözaltına alınan ve kaybedilen Şeyhmus Eroğlu'nun akıbeti soruldu.

19 Eylül 2020 Saat: 14:25
İzmirde Şeyhmus Eroğlunun akıbeti soruldu
İzmir'de Şeyhmus Eroğlu'nun akıbeti soruldu

İHD İzmir Şubesi, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" şiarıyla yaptığı basın açıklamasında gözaltında kaybedilen Şeyhmus Eroğlu'nun akıbetini sordu.

Online gerçekleştirilen basın açıklamasını derneğin yönelik kurulu üyesi Caner Canlı okudu. Eroğlu'nun 21 Eylül 1995 tarihinde Batman'daki evine baskın düzenleyen askerler tarafından gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alındığını kaydeden Canlı, "Şeyhmus Eroğlu, 1930 yılında Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Bardakçı (Batê) köyünde doğdu. Evli ve yedi çocuk babasıydı. Yaşadığı köye sık sık baskın yapan askerler ve korucular tarafından korucu olmaya zorlanıyordu. Köye yapılan baskınların birinde, kardeşiyle birlikte gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı" dedi.

Eroğlu ailesi baskılar sonucu köyden ayrıldığını belirten Canlı, "Şeyhmus Eroğlu, ailesiyle birlikte Batman merkezine taşındı. Birkaç yıl burada yaşadı. 21 Eylül 1995 tarihinde köy korucuları ile askerlerin saat 00.00 sıralarında evine yapmış oldukları baskın sonucunda, Şeyhmus Eroğlu gözaltına alınarak Mardin'e getirildi. Olayın ardından ailesinin onu bulmak, kendisinden haber alabilmek için yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Yetkililer ne ev baskınını, ne de gözaltına alındığını kabul etti. Onunla aynı zamanda gözaltında kaldığını belirten kimi görgü tanıkları ise Şeyhmus Eroğlu'nun gözaltında tutulduğunu, ağır işkenceler gördüğünü, daha sonra da serbest bırakıldığını söyledi. Yine Midyat'taki kimi görgü tanıklarının ifade ettiğine göre serbest bırakıldığının söylendiği tarihte, özel timlerin olduğu bir arabanın içinde görüldü. Şeyhmus Eroğlu'ndan gözaltına alındığı tarihten itibaren bir daha haber alınamadı" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız