Güncel

İzmir'de "Siyasal gelişmeler-İşçi hareketi ve sosyalist politika" paneli

İzmir'de bir araya gelen ilerici, devrimci kurumlar "Umudu büyütüyoruz" diyerek "Siyasal gelişmeler-İşçi hareketi ve sosyalist politika" paneli gerçekleştirdiler.

15 Mart 2022 Saat: 01:54
İzmirde Siyasal gelişmeler-İşçi hareketi ve sosyalist politika paneli
İzmir'de "Siyasal gelişmeler-İşçi hareketi ve sosyalist politika" paneli

İzmir’de “Siyasal gelişmeler-İşçi hareketi ve sosyalist politika” başlıklı panel gerçekleştirildi. Tepe Kule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panel saat 11.00’da başladı ve 16.00’da bitirildi. “Umudu büyütelim” üst başlığı altında düzenlenen etkinliğe geçilmeden önce devrim ve sosyalizm davasında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından paneli örgütleyen kurumlar adına yapılan açılış konuşması yapıldı ve şunlar ifade edildi:

“Bugün dünyada ve Türkiye’de çok önemli siyasal gelimeler yaşanıyor. Emperyalist savaş̧ ve saldırganlık politikalarının doruğa ulaştığı, kapitalizmin krizlerinin faturasının isçi sınıfı ve emekçilerin sırtına bindirilmeye kesintisizce devam edildiği, sosyal ve toplumsal sorunların her gecen gün biraz daha ağırlaştığı ve dünyanın dört bir yanında tüm bu politikalara karşı mücadelenin belirgin bir biçimde ivme kazandığı günün koşullarında hepimizin ortak amacı elbette ki kapitalist emperyalist sisteme karşı mücadeleyi büyütüp geliştirmek, bu gün buraya buna dair görevleri, bunları yerine getirmenin önündeki sorun alanlarını ve çıkış̧ noktalarını tartışmak için toplandık. Ebetteki farklı yapıların ortak olarak düzenlendiği ve her birinin konuşmacı olarak yer aldığı bir panel olduğu ölçüde ortak yanlarımız, tespit ve önerilerimiz olduğu kadar farklı yaklaşımlar ve tespit ve önerilerimizde olacak. Önemli olan bu farklılıkları geliştirici ve güçlendirici bir biçimde tartışabilmektir diye düşünüyoruz.”

Panel iki oturumda gerçekleştirildi. İlk oturumda BDSP, BİK, DKDER, EHP söz aldı, 15 dk. süre tanındığı etkinlikte konuşmaların arkasından sonra sorularıyla katkı yapmaları için dinleyicilere söz verildi.

Soruların tamamlanmasının ardından konuşmacılar tekrar söz alarak soruları yanıtladılar. İkinci oturumda ise ESP, Kaldıraç, KÖZ, Söz ve Eylem yer aldı ve arkasından söz tekrar salondaki katılımcılara verildi. Soruların ardından konuşmacılar tekrar söz alarak soruları yanıtladılar.

Yaklaşık dört saat süren panelde son olarak etkinliği örgütleyen kurumlar adına şunlar ifade edildi:“Bundan sonrada bu tür ortak çalışmalara devam edeceğiz. Özellikle yaklaşan 1 Mayıs döneminde bu birlikteliği sürdürüp güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Mücadele alanlarında buluşmak üzere panel sonlandırıldı.

Açıklama yok.

Bir 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 7 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 1 kişi ve oturuyor görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız