Güncel

İzmir'den seslendiler: Bartın kader değil katliam I Fincancı serbest bırakılsın

İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür merkezi önünde, Amasra işçi cinayetleri ile tutuklanan TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

30 Ekim 2022 Saat: 11:42
İzmirden seslendiler: Bartın kader değil katliam I Fincancı serbest bırakılsın
İzmir'den seslendiler: Bartın kader değil katliam I Fincancı serbest bırakılsın

İZMİR-ERKAN SOYLU


İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, BİK, DKDER, EHP, Kaldıraç, KÖZ ve Söz ve Eylem tarafından, Kaza değil, cinayet, kader değil katliam’ ve Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına karşı basın açıklaması yapıldı.Kurumlar adına açıklama Fatmanur Güçlü  tarafından okundu.

Kurumlar adına Fatmanur Güçlü tarafından yapıldı.

"Sahi hep böyle ölecek miyiz sessiz, sedasız?

14 Ekim günü Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömörü Kurumuna bağlı madende yaşanan katliamda 41 madenci hayatını kaybettiğine dikkat çekilen açıklamada,”Soma, Ermenek, şimdi ise Bartın madenlerde kar uğruna çalışmalar devam ederken biz işçiler ise ölmeye devam ediyoruz. Madencinin fıtratında ölmek mi vardır ya da bu birilerinin dediği gibi biz işçilerin kaderi midir? Sahi hep böyle ölecek miyiz sessiz, sedasız?”denildi.

Yaşadığımız dünyanın gerçeği cidden bu mu? diye sorulaan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Biz milyonlarız, hayatı üreten, karanlığı kazan, yaşamı emeğiyle var edenleriz. Onlar, yani bizi ölüme mahkûm eden bir avuç kan emici asalak, bizden; işçi ve emekçilerden daha örgütlü. Bundadır ki hala “çok şükür 41 kişinin cenazesine 1 günde ulaştık.” diyebiliyorlar küstahça. Bundandır ki hala “Madencinin kaderinde ölmek vardır.” diyebiliyorlar. Ve biz bunları unutuyoruz. Bu kepazeliğe gözlerimizi kapatıyor, acımızı, öfkemizi içimize akıtıyoruz. Yetmedi mi öldüğümüz, işçi kazalarında uzuvlarımızı kaybettiğimiz? Yetmedi mi açlıkla terbiye edildiğimiz? Onlar örgütlü, biz ise kendimize, yanımızdakine, arkadaşımıza karşı güvensiz ve örgütsüzüz.” 

"Adalet ancak işçi sınıfının iktidarında kendi ellerimizle gelecektir”

27 Ekim 2022 tarihinde akşam saatlerinde Amasra Cumhuriyet Savcılığı, içinde müessese müdürünün de bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği hatırlatılan açıklamada, Soma'da 301 madencinin öldüğü katliam sonrası açılan davada hafif cezalar verildiğine ve patronların korunduğuna işaret edilerek şöyle denildi:  “ Bugün Amasya'da yaşanan maden katliamı sonrası açılacak davada da aynı senaryoları yaşayacağız. Bizler onların adalet sağlamayacaklarını biliyoruz. Adalet ancak işçi sınıfının iktidarında kendi ellerimizle gelecektir.”

"Şebnem hocanın yanındayız"

Türk Tabipler Birliği başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının da protesto edildiği açıklamada, ”Artık susmanın, kenara çekilmenin, yılgınlık içinde olmanın, bir başkasından umut beklemenin zamanı değil. 2022, direnişlerin ve grevlerin yılı oldu, oluyor. Her gün farklı bir yerden direniş haberleri geliyor. İşçi sınıfı “zafer direnenlerin olacak” şiarıyla direniyor, direndikçe haklarını patronlardan koparıp alıyor.”denildi.

Artık zamanın, elimizi yanımızdaki işçi arkadaşımızın boynuna dolayıp yürümenin, yan yana gelip hesap sormanın,örgütlenmenin zamanıdır denilen açıklamada, “ Ancak ve ancak işçi sınıfı örgütlü olursa işçi cinayetlerini durdurabilir. Buradan açık çağrımızdır: Gelin birlikte mücadele edelim. Bu kapitalist düzeni başlarına yıkalım.”çağrısı yapıldı.

Bir 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 10 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 5 kişi görseli olabilir

Bir 13 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'COEE Soma, Ermenek, Bartın KAZA DEĞİL KATLİAM! KADER DEĞİL CİNAYET!' görseli olabilir

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'HA PAR TARİŞ' görseli olabilir

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 12 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'FEE HuZhA Soma, Ermenek, Bartın KAZA DEĞİL KATLİAM! KADER DEĞİL CİNAYET! KÃZ' görseli olabilir

Bir 6 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 5 kişi görseli olabilir

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı '10 Bartın KAZA soma, DEĞİL KADER DEĞİL Ermenek, KATLIAM! CİNAYET! KÃZ' görseli olabilir

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'EM MAR PAR TARİŞ' görseli olabilir

Bir 10 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız