Güncel

İzmir'den seslendiler: KHK'lar gidecek biz kazanacağız

İZMİR - KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri oturma eylemini 279’uncu haftasında da sürdürürken, işe iade taleplerinin karşılanması için bir kez daha çağrıda bulundu.

1 Şubat 2024 Saat: 13:21
İzmirden seslendiler: KHKlar gidecek biz kazanacağız
İzmir'den seslendiler: KHK'lar gidecek biz kazanacağız


ERKAN SOYLU


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) İzmir 2 Nolu Şube, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade için düzenlediği oturma eylemine  279’üncü haftasında devam etti. Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde sık sık, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Açıklamaya siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılarak destek verdi.

Açıklama yok.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli,  iktidarın muhalif kesimlere yönelik saldırılarının devam ettiğini belirtti. Danyeli, “İktidar, toplumsal muhalefeti bastırma ve sindirme aracı haline getirdiği yargı eliyle Anayasa’yı ve hukukun asgari normlarını dahi yok saymaktadır. Dün TBMM'de Yargıtay'ın kararının okunması ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi hukukun, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. İktidarın hayata geçirdiği; sermayeden yana, emek karşıtı politikalar, ülkedeki milyonlarca işçi, emekçi açısından insanca çalışma ve insanca yaşama koşullarını ortadan kaldırmıştır. Her geçen gün artan yoksulluk, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarına, demokratik haklara yönelik saldırılara karşı; emek, demokrasi ve barış mücadelesinde ısrar etmeye; hak, hukuk ve adalet için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklama yok.

KHK'LER GİDECEK BİZ KALACAĞIZ’

Halfeti'de Roboski Katliamı’nın 12’nci  yıldönümünde  üyelerinin sanal medya hesaplarından paylaşımları gerekçe gösterilerek haklarında soruşturma başlatıldığını ve sürgün edildikleri hatırlatan Danyeli, iktidarın darbe girişimini fırsata çevirmek için her yolu denediğini söyledi. Danyeli devamla, “Bizler KESK olarak her türlü darbe ve antidemokratik duruma karşı, şartlar ne olursa olsun, ilkeli mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Burada bir kez daha uyarıyoruz. Demokrasiyi ve hukuku rafa kaldıranlar şunu iyi bilsinler ki demokrasi ve hukuka en fazla onların ihtiyacı olacak. Buradan iktidara çağrımız bir an önce bu yanlıştan vazgeçilip kamu emekçilerinin işlerine dönmesinin sağlanması ve hukukun, demokrasinin uygulanmasıdır. KHK'lar gidecek biz kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız