Çevre

"Kabataş’ta kriz yaratmayın, 20 bin imzaya kulak verin"

Projenin halkın görüşü alınmadan dayatılmasına tepki gösteren yurttaşlar, yetkilileri akılcı bir çözüm bulmaya davet etti.

28 Temmuz 2016 Saat: 02:04
"Kabataş’ta kriz yaratmayın, 20 bin imzaya kulak verin"
"Kabataş’ta kriz yaratmayın, 20 bin imzaya kulak verin"

İBB tarafından “Kabataş Martı Projesi” olarak bilinen transfer merkezi projesi için 28 Temmuz’da kapatılması planlanan, fakat demokrasi mitingleri gerekçe gösterilerek bir hafta daha açık kalacağı duyurulun Kabataş İskelelerinde yurttaşlar basın açıklaması yaptı. Projenin halkın görüşü alınmadan dayatılmasına tepki gösteren yurttaşlar, yetkilileri akılcı bir çözüm bulmaya davet etti. Açıklamanın yapıldığı saatlerde bir açıklama daİstanbul Büyükşehir Belediyesinden geldi. İBB, yurttaşların yürüttüğü kampanyada kullanılan proje bilgi ve görsellerinin asılsız olduğunu öne sürdü, 20 binden fazla yurttaşın imzaladığı kampanyayla ilgili, “provokasyon peşinde olanlara itibar edilmemesi rica olunur” ifadelerini kullandı.

27 Temmuz Çarşamba günü Kabataş İskelesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu masada yüz yüze topladığımız imzalar 20 bin oldu, bunları geçen Cuma İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ilettik. İnternet üzerinden de çok sayıda imza toplandı. Adalar halkı, Setüstü halkı, Kabataş halkı, İstanbul halkı Kabataş’ı beton çölüne çevirecek bir proje istemiyor. İBB’yi, 20 bin imzayla sunduğumuz taleplerimize saygı duymaya davet ediyoruz.”

KENTİ TRAFİK KAOSUNA BOĞMAYIN

“İBB, iskeleyi kapatma tarihini 1 hafta ertelediğini açıkladı. Kendilerini tebrik ediyoruz, doğru yola geldiklerini görüyoruz. Gelin bu yaz sıcağında, ülkenin bu kaotik ortamında, kenti trafik kaosuna boğmayın.”

“Yaklaşık iki haftadır İstanbullulara ücretsiz ulaşımın nasıl olduğunu gösterdiniz, Kabataş’ta bir ulaşım krizi yaratmayın, beton çölüne çevirmeyin. Bugün yaptığınız açıklamada elimizdeki görsellerin gerçeği yansıtmadığını söylemişsiniz. Biz bu görselleri İBB’nin sitesinden, anlaştığınız mimar Hakan Kıran’ın projesinden aldık. Varsa başka bir projeniz şeffaflıkla, koruma kurullarıyla, halkla paylaşın ve o zamana kadar da Kabataş’ı kapatmayı ağzınıza almayın.”

Basın açıklamasına imzayla destek CHP İstanbul Milletvekili Selina Özuzün Doğan, projeye dair BirGün’e konuştu. Doğan, planlanan projenin Haydarpaşa, Galataport, Kanal İstanbul gibi projelerden bağımsız düşünülmemesi gerektiğinin altını çizdi ve İstanbul’un yeşil alanlarıyla, deniziyle betonla doldurularak iyileştirilmeye çalışıldığını ifade etti. İnsan trafiğini, araç trafiğini rahatlatacak akılcı projeleri destekleyeceğini ifade eden Doğan, “Fakat bu projeler her seferinde önümüze rant projesi olarak çıkıyor. Burayı üç yıl felç edecek şekilde değil, peyderpey, ortak akılla, insanların fikirlerini alarak, doğaya daha az zarar vererek, tarihi dokuya uygun bir şekilde yapmak elbette mümkün. Üstelik bir yandan her gece meydanlarda demokrasi nöbetleri tutulurken” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız