Güncel

Kadıköy’de düzenlenen Suruç anmasına polis saldırdı: En az 25 kişi gözaltında!

Suruç Katliamı'nın yıl dönümünde düzenlenmek istenen anmaya ve anma ardından düzenlenecek basın açıklamasına polis saldırdı; saldırı sırasında en az 25 kişi gözaltına alındı.

21 Temmuz 2019 Saat: 08:11
Kadıköy’de düzenlenen Suruç anmasına polis saldırdı: En az 25 kişi gözaltında!
Kadıköy’de düzenlenen Suruç anmasına polis saldırdı: En az 25 kişi gözaltında!

Suruç’ta 33 gencin yaşamını yitirdiği katliamın üzerinden 4 yıl geçti. 20 Temmuz 2015 günü, IŞİD saldırılarının hedefi olan Kobane’de yaşayan halk ile dayanışmak; burada bulunan çocuklara oyuncak ve insani yardım malzemesi götürmek için yola çıkan gençlerden 33’ü, Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen canlı bomba saldırısında yaşamını yitirmişti. Katliamın 4’üncü yılında aileler tarafından Halitağa’da oturma eylemi düzenlendi. Ailelerin adalet nöbetinin ardından Gençlik Örgütleri’nin Süreyya Operası’nda düzenlemek istedikleri Suruç anmasına polis saldırısı yaşandı. Polis saldırıları, Khalkedon Meydanı ve çevresinde de sürdü.

Aileler, Halitağa’da adalet nöbetindeydi

Suruç’ta yaşamını yitiren gençlerin aileleri, adalet taleplerini yinelemek için Halitağa’da toplandı. CHP İstanbul il yönetiminden isimler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, HDP’li vekil Gülistan Koçyiğit de ailelerin adalet nöbetine destek vermek için Halitağa’ya geldi.

Süreyya Operası önünde polis saldırısı: 5 gözaltı!

Suruç ailelerinin Halitağa’daki adalet nöbetinin ardından Süreyya Operası’na doğru ilerleyen gruba polis saldırdı. Gençlik Örgütleri’nin Süreyya Operası önünde düzenlemek istedikleri Suruç anmasını engellemeye çalışan polis ile vekiller arasında görüşme gerçekleştirildi. Ardından polis, Suruç anması için Süreyya Operası önünde toplanan gençlere saldırdı. Buradaki polis saldırıları sonrası Kadıköy’ün neredeyse bütün sokakları gaz altında kaldı. Süreyya Operası önündeki saldırılar sırasında 5 kişi gözaltına alındı.

Polis saldırıları sırasında en az 20 kişi gözaltına alındı

Süreyya Operası önündeki polis saldırılarına tepki göstermek için Khalkedon Meydanı’nda düzenlenmek istenen basın açıklamasına da polis saldırdı. Polisin işkenceye varan saldırılar sırasında yüzleri ve üzeri kan içinde kalmış katılımcıların gözaltına alındıklarına dair görüntüler tepki topladı. Bu saldırılar sırasında 20 kişiyi aşkın gözaltı yaşandı. Gözaltına alınanlardan isimleri belli olanlar şöyle:

Deniz Devrim Kaplan, Mehmet Korkmaz, Şükran Yaren Tuncer, Şahin Tümüklü, Çağla Seven, Ebru Yiğit, Caner Delisu, Zeynel Çuhadar, Ayşe Ece Uzun, Şeyma Çopur, Okan Danacı, İlknur Çetin, Nazlı Yöyler, Gökhan Gören, Enes Sandavuç, Uğurcan Özçelik, Berkay Ustabaş, Zehra Aydemir, Gamze Toprak, Sezer Çakmak, Metin Coşkun, Umut Akgül.

Kaynak: Yolculuk

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız