Güncel

Kadıköy’de Nurtaç Canan için eylem

İSTANBUL – Evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışılan Nurtaç Canan için eylem yapan kadınlar, inatla kadın düşmanlığına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

22 Haziran 2020 Saat: 07:23
Kadıköy’de Nurtaç Canan için eylem
Kadıköy’de Nurtaç Canan için eylem
Kadınların Kurtuluşu, evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışılan Nurtaç Canan için Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde açıklama yaptı. “Kadına yönelik şiddet politiktir” ve “Kadın dayanışması yaşatır” dövizlerinin taşındığı açıklamada, “Nurtaç Canan isyanımızdır” sloganları atıldı. Açıklamayı Kadınların Kurtuluşu üyesi Burcugül Çubuk yaptı.   
Nurtaç Canan’ın evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışıldığını ve kanıyla “ Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum” yazdığını belirten Çubuk, “Bizleri sürekli katillerimizin yanında tutan, onlarla göz göze yaşatan bu sisteme karşı Nurtaç bizim isyanımız, Ragıp ve onun arkasındaki erkek dayanışması, erkek devlet işbirliği bizim isyanımızın karşısındaki odaktır. Unutmayın Nurtaç’ı öldüremediniz. Kadınları artık öldüremeyeceksiniz. Bu isyanı dindiremeyeceksiniz. Biz inatla yaşayacağız ve erkek devlet şiddetine, bütün işbirlikçilerine, kadın düşmanlığına karşı inatla dayanışacağız” dedi.   
Eylem alkışlarla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız