Güncel

Kadıköy Demokrasi Meclisi gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi

İstanbul Kadıköy'de Sureya Operası önünde toplanan demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine atanan kayyımları protesto etmek istedi.

21 Ağustos 2019 Saat: 16:51
Kadıköy Demokrasi Meclisi gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi
Kadıköy Demokrasi Meclisi gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi

Polis eylem çağrısı yapılan Süreyya Operası önündeki yurttaşlara GBT yapmaya başladı ve  protesto için toplanan kalabalığa gaz kullandı. Saldırının ardından kitle ara sokaklarda yürüyüşle kayyımları protesto etti.Gazetecilere de müdahale eden polis, gazetecilerin basın kartlarına el koymaya çalışırken çok sayıda kişiyi ters kelepçe vurarak gözaltına aldı. Müdahale sırasında  bir kişi yaralandı. Ambulansın geç gelmesinden dolayı ağır yaralı vatandaşa ilkyardım müdahalesi yapan  Kadıköy Demokrasi Meclisi aktivisti ve TİP Kadıköy İlçe Yöneticisi Ozan Aslan, polis tarafından sürüklenerek gözaltına alındı.

Ozan Aslan ve diğer gözaltıların İstanbul (Vatan)Eminyet Müdürlüğü'nde gözaltında  tutulduğu ifade edildi.Kadıköy demokrasi Meclisi yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!"denildi.

Öte yandan, Aslan'ın aile yakınları avukatların Ozan ve gözaltındakilerin serbest bırakılması için çaba sarfettiklerini söyledi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız