Güncel

Kadıköy Demokrasi Meclisi, TİP, HDK, HDP ve Patika Ekoloji Kolektifi'nden Kazdağları'nda protesto

Kadıköy Demokrasi Meclisi, 11 Ağustos’ta katliam alanında hem yürüyüş hem de basın açıklaması ile doğa katliamcılarını protesto etti.

13 Ağustos 2019 Saat: 14:21
Kadıköy Demokrasi Meclisi, TİP, HDK, HDP ve Patika Ekoloji Kolektifi'nden Kazdağları'nda protesto
Kadıköy Demokrasi Meclisi, TİP, HDK, HDP ve Patika Ekoloji Kolektifi'nden Kazdağları'nda protesto

NURGÜL PAÇARO

Kadıköy Demokrasi Meclisi, HDP, HDK, TİP, Patika Ekoloji Kollektifi tarafından Kazdağları’ndaki doğa ve insanlık katliamına karşı  protesto gerçekleştirildi.

10 ağustos gecesi Kadıköy'den yola çıkan Kadıkôy Demokrasi Meclisi, HDP, HDK, TİP ve Patika Ekoloji Kollektifi'nden oluşan kafile, 11 Ağustos’ta katliam alanında hem protesto yürüyüşü yaptı hem de basın açıklaması ile doğa katliamcılarını protesto etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm'ün de katılıldığ basın açıklamasında şu görüşşlere  yer verildi:

"Direniş başladığından bu güne, defalarca ziyaretler gerçekleştirdik. Bugün Kadıköy Demokrasi Meclisi, TİP, HDK, HDP ve Patika Ekoloji Kolektifi olarak sizlerle Kaz Dağları Direnişi ile dayanışmak için buradayız. Dün buradaydık, bugün de buradayız. Yarın da burada olmaya, doğa katliamlarına karşı direnmeye devam edeceğiz. Kaz Dağları'ndan Hasankeyf'e, Salda'dan Fatsa'ya, Gerge'den Munzur'a, Eskişehir'e,Sinop'a ekolojik katliamlar devam ediyor. Kapitalizmin doymak bilmeyen kar hırsına karşı birleşik ve topyekün bir mücadele verilmezse başarı imkansız gözüküyor. Bundan sonraki süreçte birlikte ve ortak mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor. Hepinizi dayanışma duygularımızla selamlıyoruz".

Her gidenin Kazdağları'nda karşılaştığı manzara

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Hadı Ölmez dahil, iç mekan

Kadıköy'den yola çıkan Kazdağları kafilesi

Protesto alanına sloganlı yürüyüş

Basın açıklaması 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız